Problemes informàtics en algunes gasolineres impedeixen aplicar correctament els descomptes

El president de la Federació Mediterrània d'Empresaris d'Estacions de Servei: "És una vergonya i un caos el que està succeint"

Gasolinera en una imatge d'arxiu
Gasolinera en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

Les terminals de venda de bona part de les gasolineres valencianes estan experimentant problemes per a aplicar el descompte de 0,20 cèntims per litre compromés pel govern pel fet que es tracta d'una bonificació i, consegüentment, està exempta d'IVA.

Segons ha explicat a EFE el president de la Federació Mediterrània d'Empresaris d'Estacions de Servei, Juan José Sánchez Segarra, "no hi ha cap terminal de punt de venda (TPV) preparat per a fer aquesta operació, i això ens està creant un gran problema".

"És una vergonya i un caos el que està succeint. Potser després no ens volen abonar els diners que estem avançant per no fer-ho de manera correcta", lamenta aquest empresari, qui afirma que el govern ha publicat el formulari per a reclamar l'abonament dels descomptes al voltant de les 9:15 hores.

"Les gasolineres estan intentant obrir i adaptar-s'hi, però en converses que tenim amb molts empresaris sabem que estan tenint molts problemes. Alguns opten per oferir combustible sense descompte o per demanar als clients que busquen una altra estació de servei on els el puguen aplicar", afig el president d'aquesta patronal de les gasolineres.

Sánchez Segarra es pregunta si el govern complirà el compromís d'abonar els fons que estan avançant, a partir del dilluns. "Ja veurem si passen tres dies o tres mesos", dubte.

També et pot interessar

stats