La vaga del transport deixa sense envasos ni matèries primeres algunes empreses alimentàries valencianes

És el cas de la Formatgeria Granja Rinya, d'Albal, i de la marca d'espècies i colorants Carmencita, que podria haver de parar d'ací a una setmana perquè els enviaments al port de València estan paralitzats

Així està afectant la parada dels transports a les empreses valencianes / À Punt NTC

Els efectes de la vaga de transportistes estan posant moltes empreses alimentàries valencianes contra les cordes. La firma d’espècies i colorants alimentaris Carmencita, a Novelda (Vinalopó Mitjà) i la Formatgeria Granja Rinya, a Albal (Horta Sud), són dos bons exemples.

La primera reconeix que la falta de matèries primeres i envasos podria obligar-la a parar d'ací a una setmana perquè els enviaments al port de València estan paralitzats i els arriben a pessics. Sobretot –expliquen– els falten envasos, si deixen d’arribar només tenen per a seguir treballant durant quatre o cinc dies. 

Però també noten l’escassetat d’espècies, ja que els arriben des de països asiàtics. De fet, han hagut de recol·locar part dels seus quasi 500 empleats davant de la frenada en la producció, i per això confien que es resolga prompte la vaga de transportistes i arribe el condiment necessari. 

D’altra banda, la Formatgeria Granja Rinya d'Albal ha recorregut a l'enginy per a no llançar a perdre els 60.000 litres de llet que li arriben cada dia de granges a cinquanta quilòmetres a la redona, ja que, des que arriba a la fàbrica fins que ix convertida en formatge passen un màxim de 24 hores, i “la cadena no pot detindre’s”, asseguren. Així, per salvar els ramaders i mantindre els clients, han canviat els horaris de transport i han començat a treballar a la nit per poder rebre la llet i els envasos. Però, malgrat això, perillen els seixanta llocs de treball d’aquesta potent formatgeria. 

També et pot interessar

stats