Segona jornada de vaga contra l’ERO de la plantilla del Banc Sabadell

L’aturada l’han convocada perquè les noves condicions presentades per l’entitat semblen inacceptables als sindicats

Concentració de treballadors i treballadores del Banc Sabadell durant la jornada de vaga contra l'ERTO del 6 d'octubre
Concentració de treballadors i treballadores del Banc Sabadell, durant la jornada de vaga contra l'ERTO del 6 d'octubre / UGT

Els sindicats que negocien l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat pel Banc Sabadell han convocat una segona jornada de vaga general aquest divendres, com a protesta pel procés iniciat en l'entitat, el segon en només un any.

És la segona jornada després de la d'aquest dimecres, que va suposar tancar el 85% de les oficines, segons dades que han aportat les mateixes organitzacions sindicals.

Després de la reunió de la taula negociadora aquest dijous, l'entitat que presideix Josep Oliu ha rebaixat a 1.605 les eixides previstes en l'ERO, si bé els sindicats han rebutjat la proposta i han decidit mantindre la convocatòria de vaga.

En la nova proposta, el Banc Sabadell ha reduït la xifra d'afectats pel ERO fins a les 1.605 eixides. Una rebaixa que es produiria a través d'adscripcions dels majors de 63 anys que acceptaren anar-se'n voluntàriament i d'un contingent de 25 excedències voluntàries remunerades.

A més, l'entitat millora les condicions econòmiques d'eixida dels diversos col·lectius, entre els quals inclou els majors de 63 anys, i busca facilitar les eixides a través de prejubilacions.

És la segona vegada que el Banc Sabadell baixa el nombre d’eixides previstes en l’ERO des que començaren les negociacions. No obstant això, els sindicats, que hui també han donat a conéixer les seues propostes, han rebutjat les mesures que planteja l'entitat i han mantingut la vaga d’aquest divendres, ja que consideren que les noves condicions són "inacceptables".

La parada està convocada a les ciutats d'Alacant, Almeria, Barcelona, Bilbao, Castelló de la Plana, Gijón, Eivissa, Lleó, Madrid, Múrcia, Pamplona, Sabadell, Sant Sebastià, Santiago de Compostel·la, Santa Cruz de Tenerife i València.

També et pot interessar

stats