El Banc Sabadell rebaixa de 1.730 a 1.605 la xifra d'afectats per l'ERO

Aquest divendres està convocada una nova jornada de vaga i de protestes a les principals ciutats, entre altres València, Castelló i Alacant

Banc Sabadell
Banc Sabadell / Europa Press

La direcció del Banc Sabadell ha anunciat en la reunió negociadora d'aquest dijous que està disposada a rebaixar novament la xifra prevista de persones afectades per l'ERO que ha posat damunt de la taula. ERO que ja va rebaixar de 1.936 a 1.730 i que ara deixaria en 1.605. Mentrestant, CCOO ha demanat que la xifra es reduïsca a 1.300 empleats, segons han informat fonts sindicals.

La proposta de l'entitat passaria per rebaixar les adscripcions dels majors de 63 anys que acceptaren anar-se'n voluntàriament i s'inclouria un contingent de 25 excedències voluntàries remunerades. A més, millora les condicions econòmiques d'eixida dels diversos col·lectius, entre els quals inclou els majors de 63 anys.

A la Comunitat Valenciana, les últimes xifres abans d'aquesta rebaixa general apunten que l'entitat planteja acomiadar 395 empleats i tancar 80 oficines.

Aquest dimecres, els treballadors van secundar massivament la primera jornada de vaga contra l'ajust que es va convocar a la Corunya, Alacant, Almeria, Barcelona, Bilbao, Castelló, Eivissa, Las Palmas de Gran Canaria, Lleó, Madrid, Màlaga, Múrcia, Oviedo, Palma, Pamplona, Sant Sebastià, València, Valladolid i Saragossa. Segons els sindicats, la protesta va suposar el tancament del 85% de les oficines.

I aquest divendres està convocada la segona jornada de vaga a Alacant, Almeria, Barcelona, Bilbao, Castelló, Gijón, Eivissa, Lleó, Madrid, Múrcia, Pamplona, Sabadell, Sant Sebastià, Santiago de Compostel·la, Santa Cruz de Tenerife i València.

El banc proposa que el col·lectiu de treballadors que tinguen entre 56 i 62 anys comptaria amb una prejubilació del 60% del salari (enfront del 57% anterior) amb màxims d'entre 270.000 i 280.000 euros amb el conveni especial fins als 63 anys. Els majors de 63 anys que vulguen adherir-s’hi (col·lectiu anteriorment no previst) tindrien una prejubilació del 50% del salari anual, mentre que els menors de 50 anys tindrien una indemnització de 33 dies per any treballat, amb 24 mensualitats com a màxim, i una prima de 2.000 euros per trienni. L'anterior proposta per a aquest últim col·lectiu contemplava baixes incentivades de 30 dies de salari fins a un màxim de 20 mensualitats. 

Quant a l'aplicació de contingents territorials en cas de no cobrir-se l'excedent, Banc Sabadell hauria proposat un contingent de 25 persones de 55 anys, encara que només per a les províncies en les quals fora necessari, amb un incentiu del 60% del salari anual fins als 62 anys. En cas de no cobrir-se amb persones de 55 anys, el contingent podria aplicar-se a 25 empleats d'entre 50 i 54 anys que rebrien una indemnització de 33 dies per any treballat. L'entitat contemplaria un altre contingent de 25 excedències voluntàries especials que tindrien el 20% del salari anual durant tres anys. 

Els sindicats encara consideren les condicions inacceptables i, a banda de la reducció en la xifra d'afectats, reclamen millors condicions econòmiques per a les eixides. Entre altres, per mencionar un exemple, per al col·lectiu de treballadors de 54 a 62 anys, CCOO proposa una prejubilació del 75% del salari anual fins als 63 anys, amb un màxim de 350.000 euros. A més, demana una indemnització addicional d'entre 18.000 i 28.000 euros, entre altres incentius. 

La pròxima reunió de la taula negociadora se celebrarà dimecres que ve, 13 d'octubre.

També et pot interessar

stats