El Banc Sabadell rebaixa 206 eixides de l’ERO, fins a 1.730 afectats

La direcció del Sabadell també ha millorat altres aspectes de la seua proposta, però CCOO considera que la rebaixa proposada és "encara insuficient" per a garantir la voluntarietat de l'ERO

Oficines del Banc Sabadell a Miami
Oficines del Banc Sabadell a Miami / Shutterstock
30 de setembre 2021 - 18:12

El Banc Sabadell ha rebaixat en 206 les eixides previstes en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) plantejat per la direcció de l'entitat als sindicats. Els treballadors afectats passen de 1.936 a 1.730, segons han informat fonts sindicals, que aquesta setmana encara han mantigut les mobilitzacions a tot Espanya.

En concret, 1.450 eixides serien en la xarxa d'oficines, de les quals 1.025 serien llocs administratius i 425 llocs de gestors. Pel que fa a les direccions territorials, afectarà 35 persones i 245 en serveis centrals.

El banc ha millorat algunes de les seues propostes

A més, el banc ha millorat algunes de les seues propostes. Ha inclòs en els col·lectius que poden adherir-se a les mesures tot el personal comercial de l'entitat. I s'ha mostrat favorable a incloure un contingent màxim de 50 persones, si fora necessari en algun territori, de persones de 50 a 55 anys.

La direcció del Sabadell també ha millorat la proposta de prejubilacions per als treballadors almenys amb 15 anys d'antiguitat. El col·lectiu de treballadors majors de 58 anys, i fins als 62 anys, podria disposar d'una prejubilació del 57% del salari anual –enfront del 55% proposat anteriorment per l'entitat–, mentre que els empleats que es prejubilen als 56 o 57 anys tindran una prejubilació del 55% del salari –enfront del 50% anterior–, amb un màxim de 270.000 euros i descomptant l'atur i els subsidis que es pogueren sol·licitar.

Baixes incentivades

Per als menors de 50 anys i majors de 56 anys amb menys de 15 anys d'antiguitat, s'han proposat baixes incentivades de 30 dies de salari, fins a un màxim de 20 mensualitats, al qual se sumarien 2.000 euros per trienni complet. Anteriorment, l'entitat preveia una indemnització de 27 dies per any treballat, fins a un màxim de 18 mensualitats.

Finalment, l'entitat ha acceptat la mobilitat funcional. En concret, davant de l'eixida permesa de gestors especialitzats, podran promocionar gestors bàsics o administratius. CCOO considera que la rebaixa proposada pel Sabadell és "encara insuficient" per a garantir la voluntarietat de l'ERO i ha afirmat que algunes de les mesures d'afectació estan "molt lluny" de considerar-se un avanç.

En canvi, el sindicat ha reclamat que s'incloga la clàusula de voluntarietat "tal com està estipulat en l'ERO de CaixaBank" i que es lleven "tots els condicionants d'edat i antiguitat" per a adherir-se a l'expedient de regulació d'ocupació. En cas d'excloure un col·lectiu, ha demanat que es reste del nombre total d'afectats.

També ha sol·licitat que es prioritze l'eixida de determinats col·lectius o edats, "però no excloure a ningú", així com "limitar al banc" la possibilitat de denegar adhesions "de manera arbitrària". Ha demanat que es millore l'oferta per a prejubilacions partint del pacte al qual es va arribar al desembre del 2020 per al pla de 1.800 eixides voluntàries.

La resta de la representació sindical s'ha constituït en una plataforma d'unitat que inclou la UGT, la Federació SIBS Sicam-Aprobas, Alta Sindicat, Quadres GBS i la Intersindical, que representa el 57% de la taula negociadora. Aquesta plataforma assenyala que defensa la "voluntarietat real" de l'ERO, així com l'eliminació de contingents geogràfics i contingents per funcions.

Està previst que la pròxima reunió de la taula negociadora siga el dimarts 5 d'octubre.

També et pot interessar

stats