Concentracions a València i Alacant contra l'ERO en el Banc Sabadell

L'ERO preveu despatxar 1.936 persones, 375 a la Comunitat Valenciana, on podrien tancar 79 oficines

Una persona penja una pancarta en la façana del banc Sabadell a València
Una persona penja una pancarta en la façana del banc Sabadell a València / Efe

Els treballadors del Banc Sabadell es concentren aquest dimarts en 14 ciutats espanyoles, entre les quals València i Alacant, en contra de l'ERO que preveu despatxar 1.936 persones, 375 a la Comunitat Valenciana, on podrien tancar 79 oficines.

El 29 de setembre ho faran a Lleó i el 30 de setembre, a Vigo, Gijón, Sabadell i Palma. De cara a la setmana vinent, els sindicats han convocat una aturada parcial de 15 minuts el 4 d'octubre i una altra d'una hora el 5 d'octubre. També han fixat en el calendari dues jornades de vaga, els dies 6 i 8 de novembre.

La representació sindical del Banc Sabadell ha fixat en el calendari dues jornades de vaga, els dies 6 i 8 de novembre de 2021

Propostes actuals de l’entitat

La proposta actual de l'entitat contempla prejubilacions d'entre el 50% i el 55% del salarial anual per als empleats d'entre 56 i 62 anys que complisquen amb, almenys, 15 anys d'antiguitat.

Així mateix, el banc ofereix als treballadors de menys de 50 anys o que no complisquen amb l'antiguitat de 15 anys l'opció de deixar l'entitat amb una indemnització de 27 dies per any treballat, fins a un màxim de 18 mensualitats.

També et pot interessar

stats