Quines són les novetats de la campanya de la renda 2024?

T’expliquem què necessites per a accedir al sistema i les deduccions que has de tindre en compte

Novetats de la campanya de la renda
Novetats de la campanya de la renda
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 d'abril 2024 - 06:37 Actualitzat: 04 d'abril 2024 - 09:52

A partir d’aquest dimecres i fins a l’1 de juliol es pot presentar la declaració de la renda de forma telemàtica a través del web de l’Agència Tributària. Qui opte per la presentació presencial haurà d’esperar fins al 7 de maig, i abans de fer-ho haurà de demanar cita prèvia a partir del 29 d’abril. Així mateix, per a fer-la de forma presencial, el termini comença el 3 de juny i cal demanar cita prèvia a partir del 29 de maig, a través del web de l’Agència Tributària o dels números habilitats. 

Per a fer-ho cal identificar-se mitjançant un certificat o DNI electrònic, amb el sistema Cl@ve o Cl@ve PIN, o amb el número de referència. En aquest últim cas cal obtindre'n un de nou introduint en la pàgina web o l'aplicació mòbil de l'Agència Tributària el contingut de la casella 505 de la declaració de la renda del 2022, ja que s'ha posat en marxa un nou servei que invalida els números de referència previs.

Una vegada dins del sistema, cal accedir a l’opció “Borrador/Declaració (Renta WEB)”, segons indica el manual de l’Agència Tributària. Si ja s’ha accedit a aquesta pestanya en algun altre moment, el sistema dona l’opció de recuperar una declaració guardada per a modificar-la o de començar-ne una de nova. En cas que ja s’haja presentat la declaració del present exercici, el programa permet rectificar-la.

Tota la informació sobre com tramitar la declaració de la renda de forma telemàtica i les diferents opcions i modalitats es pot consultar en el web de l’Agència Tributària

Dates en què comencen els diferents terminis de presentació i sol·licitud de cita prèvia de la campanya de la renda 2024
Dates en què comencen els diferents terminis de presentació i sol·licitud de cita prèvia de la campanya de la renda 2024 / Paula García

La cita prèvia per a les modalitats de tramitació telefònica i presencial es pot demanar també a través del web de l’Agència Tributària, mitjançant el NIF/NIE o DNI electrònic, certificat electrònic, Cl@ve PIN o referència de la declaració de l’any anterior (en aquest últim cas cal obtindre’n una de nova). Mitjançant l’app Agència Tributària, o per telèfon en els números que l’Agència Tributària posarà a disposició del públic per a l'ocasió. Els mateixos canals es poden emprar per a anul·lar la cita en cas de ser necessari. 

Noves deduccions

Enguany és important recordar que hi ha noves deduccions autonòmiques aprovades pel Consell per a les rendes inferiors a 32.000 euros en declaració individual o fins a 48.000 en el cas de la conjunta. 

À Punt NTC ha elaborat aquest qüestionari amb el que pots calcular, segons les teues despeses, quant pots arribar a estalviar amb les noves deduccions autonòmiques.

  • Deducció del 30% fins a 150 euros en despeses vinculades a la salut bucodental. Per exemple, ortodòncies.
  • Deducció del 30% fins a 100 euros per despeses d'òptica. Es tracta dels destinats a l'adquisició de vidres graduats, lents de contacte i solucions de neteja.
  • Deducció de fins a 150 euros pel 30% de les despeses generades per membres de la unitat familiar que necessiten ajuda perquè pateixen qualsevol patologia assimilada a problemes de salut mental.
  • Deducció de fins a 100 euros per despeses generades per membres de la unitat familiar amb malalties cròniques d'alta complexitat o denominades rares. En cas de ser família nombrosa o monoparental, la deducció seria de fins a 150 euros.
  • Deducció de fins a 100 euros per despeses generades per membres de la unitat familiar amb diagnòstic de dany cerebral adquirit o Alzheimer. Aquesta mesura augmentarà fins a 150 euros en el cas de les unitats familiars monoparentals o nombroses.
  • Deducció del 30% fins a 150 euros per les despeses associades a la pràctica esportiva. En aquest punt s'inclourien despeses de gimnàs, entrenadors personals per a rehabilitació o fills federats.

També hi ha novetats en les deduccions per als treballadors autònoms i, a més, s’incrementen els tipus de gravamen de la base imposable de l'estalvi. Concretament, entre els 200.000 i els 300.000 euros puja al 27%, i a partir de 300.000 euros, fins al 28%.

També et pot interessar

stats