La pujada dels preus dels subministres causa els primers ERTO en la indústria tèxtil valenciana

Si l’escalada de preus continua, les empreses del metall, el calcer o el joguet es poden veure obligades a detindre o reduir la producció

Imatge de treballadores d'una indústria tèxtil
La indústria tèxtil, per la seua dependència de l'electricitat, ha sigut una de les primeres a aplicar els ERTO / À Punt NTC

Les empreses valencianes fan els primers ERTO, expedients de regulació temporal d’ocupació, a causa de la pujada de l’energia. El conflicte d’Ucraïna ha agreujat l’encariment de subministraments com ara el gas o la llum, essencials en algunes indústries, com ara el metall o el tèxtil. De fet, algunes companyies valencianes que operen en aquest últim sector ja s’han vist obligades a fer les primeres aturades temporals entre la plantilla.

Els efectes de la crisi energètica ja es fan notar en el sistema productiu valencià, de fet, segons publica el diari Información, algunes empreses del sector tèxtil, com una radicada a Muro, han hagut de recórrer o bé als ERTO o bé a una paralització o reducció de la producció, perquè l’encariment de l’electricitat té una repercussió inassumible en els costos.

Ara per ara, el sector tèxtil i el del metall són els que més noten la pujada de l’energia, però la situació preocupa també en les indústries del joguet i del calcer.

Segons exposen els representants de les indústries del calcer, per ara, poden mantindre la producció perquè els seus negocis no tenen una gran dependència energètica de l’electricitat, que frega aquests dies preus històrics per la pujada del preu del gas.

Pel que fa al sector jogueter, per ara, esquiva la pujada dels subministraments, perquè aquest increment s’ha donat després de la campanya nadalenca, que representa el gros de la producció.

També et pot interessar

stats