Puig anuncia préstecs bonificats al sector del taulell

Carmen Álvarez destaca la importància de Cevisama per a les empreses taulelleres, ja que la participació en el certamen pot suposar "el 40% de la seua facturació"

Ximo Puig assisteix a la inauguració de Cevisama
Ximo Puig assisteix a la inauguració de Cevisama / GVA

El cap del Consell, Ximo Puig, ha anunciat a Cevisama que negociaran amb la patronal del taulell, Ascer, uns préstecs bonificats al sector.

A les traves legals a les ajudes directes anunciades per la Generalitat de 50 milions d'euros, Puig ha dit que, mentrestant, preparen uns altres 50 milions en una línia de crèdits a les empreses d'aquest sector concentrat a les comarques de la Plana i l'Alcalatén.

Puig ha presidit aquest dilluns l'acte d'inauguració de la fira Cevisama a Fira València. Durant els pròxims dies, fins divendres, les empreses del taulell i accessoris intentaran fer un bon negoci en el és el certamen valencià més internacional.

En una entrevista en Les notícies del matí, la directora de Cevisama, Carmen Álvarez, ha destacat la importància que pot representar per a la facturació d'una empresa participar en aquest certamen. "Per a la ceràmica espanyola Cevisama pot suposar el 40% de la seua facturació".

Les empreses de frites i esmalts no estan en aquesta edició de Cevisama i altres grans firmes de taulell tampoc hi han acudit.

Álvarez ha explicat que tornaran ja en la pròxima edició d'aquesta fira. "Entenem que la situació per a les empreses és complicada i respectem la seua decisió, però saben que tenen la porta oberta de Cevisama i estic segura que l'any que ve tornaran i així ho han manifestat".

També et pot interessar

stats