Les patronals del taulell reclamen concreció i agilitat en les ajudes al sector a Calviño

Davant el greuge comparatiu amb el preu del gas que paguen les indústries italianes, la ministra ha assenyalat que "no es paga menys a Itàlia"

Reunió aquest dimecres de la ministra Calviño amb les patronals Ascer i Anffecc
Reunió aquest dimecres de la ministra Calviño amb les patronals Ascer i Anffecc / Twitter: @GVAhisenda

El taulell ha demanat al govern concreció en les ajudes i no sols bones paraules. L'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) i l'Associació Nacional de Fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics (Anfecc) han agraït a la vicepresidenta primera del govern, Nadia Calviño, la trobada que ha mantingut aquest dimecres amb el clúster ceràmic. Tanmateix, han constret la titular d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital a agilitzar la definició de les ajudes directes i detallar quina quantitat rebrà el sector tauleller i quan perquè "el temps constreny".

"Gràcies, vicepresidenta Nadia Calviño, pel temps dedicat. Continuem treballant perquè s'agilitze la definició de les ajudes directes a la indústria i es detalle quant dels 450 milions d'euros són per al sector tauleller i quan les rebrem", ha expressat Ascer en el seu perfil en la xarxa social Twitter.

Per part seua, des d'Anfecc s'han sumat a l'agraïment a Calviño i han ressaltat que la ministra és conscient que el sector de frites, esmalts i colors ceràmics és un sector gasointensiu, i que, des del govern, estan analitzant la manera d'incloure'l dins dels sectors destinataris de les ajudes directes.

Coincideix amb Ascer en la necessitat de conéixer com més prompte millor tant la quantia de les ajudes, com els terminis en els quals es concediran, amb la finalitat que la indústria puga continuar treballant, segons han indicat en un comunicat.

És la resposta del sector després que Calviño haja destacat el "fort compromís" del Govern d'Espanya amb el sector tauleller i ha valorat el "volum extraordinari" de les ajudes, de quasi 1.000 milions d'euros, que s'han destinat als sectors gasointensius i que beneficien "molt especialment" el sector ceràmic.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions després de la reunió que han mantingut aquest dimecres, dins d’una jornada en què la vicepresidenta també ha participat en la XII Jornada Econòmica Port Castelló-Mediterrani, ha visitat la Universitat Jaume I i s’ha reunit amb l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco.

En ser preguntada si aquestes ajudes podrien ampliar-se, la ministra ha indicat que és necessari "veure com evoluciona la situació" i ha mostrat la seua confiança que "es mantinga l'estabilització dels costos de l'energia en els mercats internacionals i que Espanya continue en la senda de descens de la inflació".

Unes ajudes, ha agregat, que "beneficien de manera molt especial al taulell", un sector "amb el qual tenim un diàleg constant i constructiu, que demostra el compromís amb aquest sector clau per a la província".

Davant el greuge comparatiu amb el preu del gas que paguen les indústries italianes, la ministra ha assenyalat que no es paga menys a Itàlia i ha indicat que les mesures posades en marxa per l'executiu, com la solució ibèrica i el límit al gas, "han baixat els costos de l'electricitat al nostre país, que estan clarament per sota de la resta dels països del nostre entorn".

Sector de frites i esmalts

Sobre les ajudes per al sector de les frites i esmalts, la ministra ha dit que estan contemplades "en els préstecs en condicions favorables de l'ICO (500 milions d'euros), que tenen una finestreta “específicament dedicada als sectors gasintensivos i estem veient en quina mesura les ajudes directes poden arribar també a les frites i esmalts".

També et pot interessar

stats