El propietari de Keraben i Saloni anuncia un retall de llocs de treball

El grup tauleller ha fet públic el nou pla d'acció 2023-2025 per a fer front a la crisi que està patint el sector en l'àmbit mundial

Planta de Saloni, en arxiu
Planta de Saloni, en arxiu / Saloni

Victoria Ceramics Spain, grup propietari de les taulelleres castellonenques Keraben Grup i Saloni, ha firmat aquest dimarts un nou ERTO —continuant el ja iniciat en 2022—, planteja un ERO, la mobilitat entre centres de treball i farà una redistribució de la producció per a fer front a la contracció de la demanda i l'escalada dels costos. Es tracta de mesures que s'engloben dins del que la companyia ha denominat el nou pla d'acció 2023-2025 per a fer front a la crisi que està patint el sector en l'àmbit mundial, segons detalla el grup aquest dimarts.

En l'àmbit laboral s'ha firmat amb els representants sindicals que componen la comissió negociadora de les empreses del Grup Victoria Ceramics Spain un nou acord per a renovar l'expedient de regulació temporal d'ocupació, que arreplega les mateixes condicions que el que ha estat en vigor durant l'any passat. A l'ERTO se li ha afegit la possibilitat de mobilitat entre centres de treball quan, amb això, es permeta reduir el nombre de persones a les quals aplique la suspensió temporal de contractes de treball.

A més, la companyia ha iniciat les negociacions per a aplicar un altre expedient de regulació d'ocupació (ERO), l'abast de la qual "es minimitzarà amb el pla de mobilitat i recol·locació dissenyat", segons assenyalen des del grup Victoria.

I per a adaptar la capacitat de producció del grup a la demanda real prevista, a la planta que disposa a Sant Joan de Moró (Plana Alta) continuarà funcionat el seu atomitzador, fabricant atomitzat roig. La resta de productes que aquesta planta fabricava (pasta roja i formats xicotets de porcellànic) es transferiran a les altres plantes del grup a l'Alcora (Alcalatén) i Nules (Plana Baixa), que continuaran donant servei a totes les marques del grup (Keraben, Metropol, Iber i Saloni). Segons les fonts, gràcies al pla de mobilitat, es podrà recol·locar un terç dels llocs de treball d'aquesta planta.

També et pot interessar

stats