El Consell busca una fórmula per a donar les ajudes directes al sector ceràmic de Castelló

La situació de morositat amb els proveïdors de les empreses del sector està dificultant l'arribada de les subvencions

Una producció de taulells d'una fàbrica del sector ceràmic
Una producció de taulells d'una fàbrica del sector ceràmic / ASCER

El Consell busca una fórmula d'excepcionalitat a la llei de subvencions perquè el sector ceràmic puga rebre les ajudes directes de la Generalitat "en aquests moments de gran dificultat" en què les empreses allarguen els seus períodes de pagament a proveïdors. El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha pronunciat així a Castelló en ser preguntat per les ajudes al sector en afirmar que s'ha de buscar una fórmula perquè les empreses puguen cobrar les ajudes de 100 milions d'euros destinades per l'administració autonòmica.

Per a complir amb la llei de subvencions, les empreses que reben les ajudes han de complir amb un període mitjà de pagament a proveïdors inferior a un mes o seixanta dies amb acord de les parts, la qual cosa està dificultant l'arribada de les ajudes a causa de la situació de morositat.

Aquest dijous s'ha produït una altra reunió entre la Conselleria d'Hisenda i la patronal Ascer per a avançar en aquesta qüestió, segons ha assenyalat el president en declaracions als mitjans després de visitar l'Hospital Provincial de Castelló.

També et pot interessar

stats