La Generalitat anuncia 100 milions per a ajudar al sector ceràmic el 2023

Puig ha concretat que en el projecte de pressupostos hi ha una inversió de 50 milions en subvencions directes al taulell i altres 50 milions a través de crèdits a llarg termini

Treballador d'una empresa taulellera a les comarques de Castelló / À Punt Notícies
Treballador d'una empresa taulellera a les comarques de Castelló / À Punt Notícies

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dimarts la "màxima cobertura" en ajudes que vol donar el govern valencià a la indústria ceràmica davant la crisi que travessa per l'encariment dels preus energètics, i que ha concretat en 100 milions d'euros al llarg de 2023.

En declaracions fetes a Morella, Puig ha assenyalat que la indústria de la Comunitat Valenciana, en aquests moments d'alta inflació i en concret de crisi pel preu de l'energia, ha de comptar, igual que les famílies, amb tot el suport de la Generalitat.

Així, ha concretat que en el projecte de Pressupostos de la Generalitat per a 2023 hi ha una inversió prevista de 50 milions d'euros en ajudes directes al sector ceràmic i una altra partida de 50 milions a través de crèdits a llarg termini.

A més, des del capítol d'inversions hi haurà també més recursos per a la transformació econòmica en general i l'energètica en particular.

El president ha afegit que el Consell continuarà exigint al govern espanyol que done "la màxima cobertura a un sector clau" com aquest i que tant ha aportat a l'economia nacional.

També et pot interessar

stats