La Generalitat vol comprar gas juntament amb les indústries taulelleres

Puig demana a Sánchez ajudes al sector perquè "no hi pot haver a Europa diferents velocitats i si unes indústries en determinats països (Itàlia) reben més ajudes això afecta la competitivitat"

Ximo Puig presideix el ple del Consell a Castelló de la Plana
Ximo Puig presideix el ple del Consell a Castelló de la Plana / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat aquest divendres que l'executiu autonòmic té voluntat de participar en la compra de gas juntament amb les indústries taulelleres valencianes per a tractar de fer front a la crisi energètica.

Puig ha anunciat la voluntat del Consell de participar amb el sector de la ceràmica en la compra de gas i ha apuntat que aquest i altres aspectes que afecten el sector es tractaran en la reunió de la Taula de la Ceràmica del pròxim dimarts a Castelló.

Respecte a la posició de la patronal taulellera Ascer que aquest dijous va insistir que les ajudes al sector depenen d'Espanya i no de Brussel·les, Puig ha sostingut que és necessari que el govern adopte "mesures pal·liatives" per a donar una "certa certitud" al futur de les indústries gasointensives.

Així el cap del Consell ha demanat al president del govern, Pedro Sánchez, que després d'aconseguir l'exempció ibèrica en matèria elèctrica per a internar abaixar el preu de l'energia, "necessitem anar molt més enllà en el sector industrial".

"No hi pot haver a Europa diferents velocitats a l'hora de ser competitius, si unes indústries en determinats països reben més ajudes que unes altres això afecta la competitivitat", ha subratllat.

Per això, ha apuntat Puig, la Generalitat actuarà i "farem tot el que siga necessari amb mesures estructurals i pal·liatives com pot ser la compra comuna de gas".

7.000 treballadors del sector en ERTO

Per la seua banda, la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que la situació que travessa el sector ceràmic per l'augment dels preus de l'energia és "una preocupació evident i una prioritat" per al govern valencià, que busca solucions.

Així ho ha afirmat Pérez Garijo, qui aquest divendres ha exercit de portaveu del Consell en la roda de premsa posterior al ple celebrat a Castelló de la Plana.

La consellera ha explicat que dimarts que ve Puig es reunirà amb el sector per a "avaluar les diferents mesures que poden prendre". En la trobada, ha dit, també participaran el conseller d'Hisenda, Arcadi España, i el d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

També et pot interessar

stats