Puig anuncia subvencions per al sector ceràmic per valor de 50 milions d'euros

S'atorgaran préstecs de fins a deu milions per grup empresarial que no s'hauran de retornar fins al venciment del crèdit, en transcórrer quatre anys

Un expositor de taulells, un dels sectors més afectats per la pujada del preu del gas
Un expositor de taulells, un dels sectors més afectats per la pujada del preu del gas / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d'una nova línia de suport a empreses ceràmiques dotada amb 50 milions d'euros i dirigida a cobrir les necessitats de liquiditat més urgents del sector.

La convocatòria d'aquestes subvencions es publicarà dilluns en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, segons ha indicat el cap de Consell, després de reunir-se amb el director de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca.

“L'objectiu de les ajudes és dotar de liquiditat a un sector clau, que està sofrint molt per l'encariment del preu de l'energia, i garantir que puga fer front als seus pagaments amb garanties, especialment en un moment com l'actual en el qual les condicions d'accés al crèdit s'han endurit notablement”, ha assenyalat Puig.

Es contemplen préstecs de fins a 10 milions per grup empresarial, de manera que es cobreixen també les necessitats de les grans empreses del sector. Així mateix, l'import dels préstecs no s'haurà de retornar fins al venciment del crèdit, en transcórrer quatre anys.

“Les factures del gas i de l'electricitat han disparat els costos de producció en aquells sectors que són intensius en l'ús. Des del Consell som conscients d'aquesta realitat, per això hem volgut dotar de recursos a unes indústries estratègiques per a la Comunitat Valenciana, com ho són la fabricació de paviments i revestiments ceràmics o el sector d'esmalts, amb gran tradició en el nostre territori i un enorme pes quant a generació d'ocupació i valor afegit”, ha explicat el president.

Abans de l'aprovació dels pressupostos del Consell

La línia de crèdits es convoca abans de l'aprovació del pressupost de la Generalitat per al pròxim exercici 2023, i utilitza els recursos propis de l'IVF, amb la finalitat que els diners arriben com més prompte millor a les empreses, en línia amb el compromís aconseguit pel Consell durant la reunió de la Mesa de la Ceràmica.

A aquests 50 milions destinats al sector ceràmic s'afegiran altres 10 milions per a empreses d'altres grups d'activitat, com el tèxtil, o que facen també un ús intensiu de l'energia.

Ximo Puig ha reiterat l'aposta del Consell per implementar energies renovables per a “aconseguir la sobirania energètica”, i per promoure noves tecnologies, com l'hidrogen verd o l'electrificació, per a generar “seguretat, certesa i capacitat de ser competitius en el futur”.

També et pot interessar

stats