El PSPV acorda donar suport a l'aprovació de la llei sobre la taxa turística però presentarà esmenes

La síndica Ana Barceló defensa que la taxa és municipal i voluntària i que no entrarà en vigor fins el 2024

La síndica del PSPV en les Corts, Ana Barceló, en una imatge d'arxiu
La síndica del PSPV en les Corts, Ana Barceló, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El PSPV-PSOE acorda finalment donar suport a la tramitació de la proposició de llei sobre la taxa turística, que es debatrà aquest dijous en el pròxim ple de les Corts, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. El partit, immers en un debat intern sobre la taxa turística tant dins de la formació com del govern del Botànic, ha matisat que ho farà “sense renunciar a la capacitat de millora durant la seua tramitació parlamentària”.

Durant els últims mesos, una de les veus més discrepants amb aquesta taxa ha sigut la del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que s'ha mostrat clarament contrari a l'aprovació i fins i tot va deixar la porta oberta a dimitir si finalment s'aprovava. Aquest dimecres, la síndica socialista a les Corts, Ana Barceló, ha afegit que “els i les socialistes li donarem normalitat a l'acord signat” i ha apostat per “continuar treballant junts amb el sector i els ajuntaments”.

Barceló ha explicat que “després de la votació s'obri un nou espai de diàleg en el qual treballarem per a aconseguir el màxim acord tant amb el sector com amb els ajuntaments, ja que aquests són els que tenen l'última paraula. No podem oblidar que estem parlant d'una taxa municipal i voluntària, que seran els ajuntaments els qui decidiran, a partir de 2024, si desitgen aplicar-la en el seu municipi o no en funció de les seues circumstàncies i l'autonomia municipal”.

La portaveu socialista ha demanat als grups de l'oposició que “deixen de generar falses polèmiques sobre aquest gravamen” i els ha convidat a “llegir-se al complet la proposició, en la qual queda clar que la taxa no tindrà cap cost per als municipis de la Comunitat Valenciana”.

També et pot interessar

stats