El projecte al voltant del vehicle elèctric de Volkswagen i Seat crearà 145.000 ocupacions

El projecte compta com a part central amb la gigafactoria de bateries de Sagunt

El president de SEAT i CUPRA, Wayne Griffiths, durant la presentació del projecte 'Future Fast Forward' / À Punt / Efe

El projecte empresarial Future: Fast Forward, liderat per Volkswagen i Seat, generarà més de 145.000 llocs de treball en la indústria de l'automòbil i aportarà 2.400 milions d'euros en impostos i cotitzacions a la Seguretat Social. Aquest dijous s'ha presentat a Madrid la megaagrupació d'empreses i projectes per a donar l'impuls definitiu a la transició cap al vehicle elèctric, sota el nom de Future: Fast Foward. Juntament amb el suport de les institucions, vol donar l'impuls definitiu a la transició cap al vehicle elèctric i democratitzar-ne l'ús. El projecte que compta com a part central amb la gigafactoria de bateries de Sagunt. 

Del total de les inversions, 7.000 milions d'euros correspondran al grup Volkswagen, Seat i PowerHoldco per a una gigafactoria de cel·les de bateries a Sagunt (Camp de Morvedre); i els altres 3.000 milions a la resta dels socis. D'aquesta suma, 357 milions han sigut facilitats pel govern d'Espanya a través dels Fons de Resiliència i Transformació Next Generation.

La iniciativa desenvoluparà 86 projectes en nou comunitats autònomes de la mà de 52 dels socis, per als quals s'ha mobilitzat una inversió de 10.000 milions d'euros, segons han resumit aquest dijous el president de Seat i de l'associació Anfac, Wayne Griffiths, a la presentació del projecte. "Les companyies hem de destinar els nostres recursos propis i només després convéncer les institucions", ha assegurat el president de SEAT i Cupra, Griffiths. 

Com a pilar principal del procés cap al cotxe elèctric està la fàbrica de bateries de la gigafactoria de Sagunt, que apostarà per a la descarbonització. "La gigafactoria és el vaixell insígnia, ja que els cotxes del demà es construiran ací", ha assegurat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.  

La presentació de Future: Fast Foward ha inclòs també la presentació d'un nou model de cotxe elèctric del projecte F3, que vol ser accessible per a les classes mitjanes. Aquesta megaagrupació empresarial crearà 140.000 llocs de treball directes i deixarà 2.400 milions a les arques de la Seguretat Social.

Torró emfatitza el paper del Consell

La cita ha comptat amb la presència de la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, qui ha assegurat que la col·laboració entre la Generalitat i el sector empresarial ha sigut "determinant per a situar a la Comunitat Valenciana com al hub internacional de l'electromobilitat".

En referència a la gigafactoria de Sagunt, la consellera ha indicat que des del Consell porten "mesos de gran labor conjunta amb aquesta col·laboració publicoprivada des del minut zero" i ja s'ha començat "amb els primers passos en aquest gran projecte, que suposarà 3.000 llocs de treball directes i 33.000 d'induïts, i això significa més creixement i ocupació estable i de qualitat per a la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats