La pandèmia dispara un 214% les ofertes d'ocupació amb teletreball a Espanya

En maig el 12% de les ofertes d'ocupació d'Europa feien referència al treball a distància, més del doble que un any abans (5,2%), i quadruplica les de de 2019 (3,1%)

Imatge d'una dona teletreballant a casa
Imatge d'una dona teletreballant a casa / Shutterstock

La pandèmia dispara les ofertes d'ocupació amb teletreball a Espanya un 214%, segons l'informe Remote Work in Western Europe de l'Adecco Group Institute que analitza l'efecte que la pandèmia ha tingut en les ofertes d'ocupació en línia que fan referència al teletreball publicades a Alemanya, els Països Baixos, França, el Regne Unit, Espanya i Itàlia.

Als sis països analitzats succeeix el mateix: el nombre d'ofertes d'ocupació el 2021 que inclouen teletreball s'ha disparat un 126% durant el període comprés entre maig de 2020 i abril de 2021, respecte a l'any anterior.

S'estima que al voltant del 36% de les faenes es poden fer de forma totalment remota. Per a l'altre 64% dels llocs es pot establir un format híbrid.

De fet, la faena en remot ja havia començat a guanyar popularitat el 2019 abans de la crisi de la Covid-19. A la fi de 2019, el 3,3% dels anuncis d'ocupació ja incloïen aquesta opció, enfront del 2,8% de gener del mateix any, una xifra que representa un augment del 28% durant el 2019. La pandèmia només ha accelerat un canvi que ja estava en marxa.

El maig de 2021, el 12% de les ofertes d'ocupació d'Europa occidental feien referència a la faena a distància. Això és més del doble de la proporció d'anuncis de teletreball de maig de 2020 (5,2%), i quasi quadruplica el percentatge d'abans de la pandèmia de Covid-19 de maig de 2019 (3,1%).

Teletreball per sectors i perfils

El percentatge de llocs de faena amb referències al teletreball s'ha més que duplicat en molts sectors, sobretot en administració i call centers, amb un increment del 306% respecte a l'any anterior. També altres sectors han experimentat un gran creixement en les ofertes d'ocupació remota com els serveis públics (154%), finances i assegurances (128%) i comunicació (127%).

Si atenem els perfils, el creixement més significatiu d'anuncis de teletreball van ser: assistent comercial administratiu (237%), comptable (301%), teleoperador (302%), enginyer de desenvolupament de programari (166%) i agent immobiliari (150%).

Durant la pandèmia, empreses de totes les grandàries es van inclinar cap a la faena a distància. El passat mes de maig més del 40% de les ofertes d'ocupació que feien referència al teletreball es van dur a terme per empreses amb menys de 50 empleats.

També et pot interessar

stats