La Comunitat Valenciana és una de les tres comunitats autonònomes on menys ha crescut el teletreball

En l'actualitat hi ha 210.700 persones que teletreballen, almenys ocasionalment, això és, 1 de cada 8, el 12,8% dels ocupats

Una dona teletreballant / Europa Press
Una dona teletreballant / Europa Press

La Comunitat Valenciana està entre les tres autonomies espanyoles on menys ha crescut el teletreball durant el primer any de pandèmia. En concret, el teletreball al territori autonòmic ha crescut un 18,2% en l'últim any arran de la Covid-19, xifra que sols és inferior en el cas d'Extremadura (+16,3%) i Aragó (+9,9%). A la Comunitat Valenciana hi ha ara 210.700 persones que teletraballen, almenys ocasionalment, això és, 1 de cada 8, el 12,8% dels ocupats. Són 32.400 teletreballadors més que fa un any, segons les dades del Monitor Adecco d'Oportunitats i Satisfacció en el Treball.

En el conjunt d'Espanya la xifra de treballadors que exerceixen les seues funcions des de casa ha pujat un 74,2% fins a situar-se en el 2,68 milions d'ocupats. Entre les comunitats autònomes més destacades es troben la Comunitat de Madrid i Catalunya, que han més que duplicat xifra de teletraballadors.

La proporció de persones que fan faena des de casa a la Comunitat Valenciana és del 12,8%, mentre que a Espanya se situa en el 14,5% i la mitjana europea és del 21,5%. El 2019, al conjunt d'Espanya només un 7,9% dels ocupats feien faena a distància. Les dades d'Adecco demostren que aquesta modalitat a Espanya encara no està molt desenvolupada.

També et pot interessar

stats