L'ocupació hotelera a la Comunitat Valenciana acaba 2022 lluny de les xifres prepandèmia

La recuperació econòmica del sector s'ha vist perjudicada per la covid i la inflació

gjjj
Una platja de Benidorm, arxiu / Ajuntament de Benidorm (Arxiu)

El sector turístic no va aconseguir el 2022 superar les dades prèvies a la pandèmia. Així ho ha assegurat aquest dimarts la patronal hotelera Hosbec, que ha publicat les dades sobre l'activitat hotelera durant 2022, resultats condicionats per factors com l'ona d'òmicron o les dificultats econòmiques de la població a causa de la inflació.

Benidorm és el punt que registra una millor dada d'ocupació mitjana anual de la Comunitat Valenciana, amb el 76,3%, encara que en comparació amb 2019 són quasi huit punts d'ocupació mitjana menys que es concentren en els períodes de la temporada baixa. No obstant això, si eliminem aquests mesos de la valoració anual, l'ocupació mitjana de Benidorm creix fins al 81,5%, que ja està molt més prop del 84,2% de l'any 2019.

Un altre destí destacat és València, que registra una dada anual que frega el 74% de mitjana i es queda poc més de quatre punts per davall de les dades del 2019. Igual que amb Benidorm, si eliminem de la mitjana els mesos de tancament per òmicron i el mes de desembre, la dada s'eleva fins més del 82% de mitjana i supera els registres de l'últim any de normalitat.

La Costa Blanca manté una tendència més estable: la mitjana de l'any 2022 ha sigut del 69%, dada que és pràcticament igual que la registrada el 2019. La Costa Blanca ha compensat les caigudes del primer trimestre amb ocupacions hoteleres molt intenses en els mesos de la temporada alta. 

Castelló ofereix la seua primera dada anual completa amb càrrec a l'estadística d'Hosbec i registra un 68% de mitjana. Amb un alt component de mercat domèstic (el 82,4% són turistes nacionals), i en comparació amb la dada mitjana que proporciona l'estadística de l'INE per a l'any 2019, el resultat és molt positiu, amb un creixement de quasi quinze punts.

"La inflació, la pujada dels tipus d'interés i la crisi energètica no ajudaran gens en el 2023" ha indicat Fede Fuster, president d'Hosbec, que, malgrat això, no perd la confiança en la recuperació econòmica del sector. "Lluitarem per aconseguir aquest objectiu, i intentarem que totes les administracions siguen conscients de la importància estratègica del turisme per a l'economia i societat tant valenciana com espanyola".

També et pot interessar

stats