El bo viatge torna aquest dimarts: t'expliquem com sol·licitar-lo

Al voltant de 160.000 persones es beneficiaran de la nova edició del programa turístic

Altea en una foto d'arxiu
Altea en una foto d'arxiu

La Generalitat obri aquest dimarts, 20 de desembre, el termini per a sol·licitar el bo viatge 2023 del qual es preveu que beneficien unes 160.000 persones. Les inscripcions es podran fer a partir de les 10:00 hores en la pàgina web del programa, que s'activarà el mateix dia de les sol·licituds. A més, el bo estarà vigent, de manera ininterrompuda, fins a les 10 hores del 30 de novembre de l'any que ve.

Per a poder ser beneficiari del bo turístic cal seguir dos passos. Primer, s'ha de demanar cita, i, una vegada obtinguda, s’ha de tramitar la inscripció a l'hora i el dia indicats, procés per al qual caldrà el certificat o signatura electrònica.

Una vegada assignat el codi promocional del bo viatge hi haurà 10 hàbils per a formalitzar-ne la reserva en qualsevol dels establiments turístics adherits. Els dos períodes per a viatjar seran, d'una banda, del 16 de gener al 31 de maig de 2023 i, de l'altra, del 18 de setembre al 22 de desembre de 2023.

L'ajuda de la Generalitat cobrirà el 60% del cost dels serveis turístics contractats, sense distinció d'estada curta o llarga, però sí amb una estada mínima de dues nits consecutives en el mateix allotjament turístic, i fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida.

Benidorm, Calp, València, Finestrat i Peníscola, destins més demandats

Segons el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “des de principi d'any el bo viatge 2022 ha mobilitzat més de 26,6 milions en el sector turístic de la Comunitat Valenciana fora de la temporada alta”, en què Benidorm, Calp, València, Finestrat i Peníscola han sigut els destins més demandats.

L'import mitjà de les reserves en el programa al llarg de 2022 s'ha situat en 513,7 euros i l'estada mitjana registrada ha sigut de 2,6 nits.

Colomer ha destacat que la iniciativa ha tingut “un gran impacte” des de la seua posada en marxa l'octubre del 2020, tant per part del sector, amb més de 1.000 empreses adherides; com pels usuaris, ja que ja són més de 265.000 les valencianes i valencians que s'han beneficiat d'aquesta ajuda des de llavors.

Aquest dijous, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la presidenta balear, Francina Armengol, van anunciar a la cimera bilateral entre les dos comunitats autònomes la creació del nou programa Val-Bal. Aquest oferirà a la ciutadania dels dos territoris descomptes del 15% per a viatges entre totes dues comunitats, però de moment no s’ha establit una data de llançament d’aquest nou bo turístic per a la temporada baixa.

També et pot interessar

stats