Navarro (CEV) denuncia que només el 2% dels diners dels fons europeus ha arribat a les empreses

El reelegit president de la patronal valenciana destaca el treball per a cohesionar les divisions territorials en la defensa de la reforma del finançament autonòmic

28.01.20222 | Entrevista LNM Salvador Navarro

El reelegit president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, ha denunciat a Les notícies del matí que només el 2% dels diners dels fons europeus de reconstrucció ha arribat a les empreses, malgrat que els fons d'Europa sí que estan en mans del Ministeri d'Hisenda.

Navarro ha explicat que la percepció que tenen els empresaris és que les ajudes estan al Banc d'Espanya, però que estan arribant "amb comptagotes i mentre la legislació no es modifique costarà molt per la burocràcia que aquests fons arriben als projectes públics i privats".

Per al president de la patronal valenciana, per a accelerar la distribució dels fons europeus es necessita impulsar la col·laboració publicoprivada i modificar la legislació per a alleugerir els tràmits. "Quan els diners arriben, es mouen les empreses i es genera PIB i ocupació", ha ressaltat.

D'altra banda, Salvador Navarro ha defensat el seu treball durant els últims quatre anys en la CEV, basat a aconseguir la cohesió entre els distints sectors productius i entre les divisions territorials. Un enteniment, ha dit, que els dona força a l'hora de defendre els interessos valencians fora del nostre territori. "L'objectiu d'aquests quatre anys era vertebrar la Comunitat Valenciana en clau empresarial i que en el finançament autonòmic anem tots a un amb una visió de comunitat", ha remarcat.

De cara al futur, el president de la CEV aposta per centrar els esforços en la innovació en els sectors industrials i també en altres sectors com el dels serveis.

Demana suport a la reforma laboral

Preguntat sobre l'aprovació de la reforma laboral, Navarro ha demanat als polítics que donen suport a l'acord entre sindicats i patronal tal com està signat. "Tenim una classe política que no està a l'altura del que necessiten els ciutadans i que no està donant certeses. Hauria d'assegurar-se aquesta aprovació".

Assegurar el futur de Ford

Sobre l'acord del pla de reestructuració a la Ford d'Almussafes en un moment crucial per a la factoria valenciana, Navarro ha assenyalat que la meta és assegurar Ford pel que significa per a l'economia de la Comunitat Valenciana. Segons ha ressaltat, la fàbrica d'Almussafes ha demostrat "que és competitiva i productiva gràcies a la pau social que hi ha en aquesta comunitat".

En aquest sentit, ha defensat la seua fortalesa a més de per la situació estratègica envejable del port de València, que és el primer del Mediterrani i el quart d'Europa.

Un avantatge competitiu i una estabilitat social i política, que per a Navarro posen per davant a la Comunitat Valenciana en la seua disputa amb Extremadura per la factoria de Volkswagen. No obstant això, encara que creu que cal mantindre l'esperança, en aquest cas pensa que tindran més pes els interessos polítics. Per això, diu que cal "treballar la decisió política".

També et pot interessar

stats