La patronal autonòmica CEV reelegeix en la presidència Salvador Navarro

L'empresari del transport, al capdavant de l'organització empresarial des de 2015, era l'únic candidat al càrrec

Un moment de l'assemblea
Un moment de l'assemblea / CEV

L'Assemblea de la patronal autonòmica CEV ha reelegit aquest dijous per aclamació Salvador Navarro com a president per als pròxims quatre anys. Navarro, que ha hagut de participar de forma telemàtica al donar positiu per covid, era l'únic candidat que repetia en el càrrec. Està al capdavant de la CEV des de 2015.

En l'assemblea s'han proclamat també per unanimitat els presidents provincials de la CEV: Eva Blasco presidirà la patronal a la província de València, Luis Martí ho farà a la de Castelló i Joaquín Pérez a la patronal d'Alacant.

Els tres presidents provincials de la patronal autonòmica
Els tres presidents provincials de la patronal autonòmica / CEV

En la seua intervenció davant els empresaris i els representants polítics i sindicals que han participat en l'acte, Navarro ha apostat per estretir la col·laboració amb altres autonomies en benefici de les infraestructures (com el corredor mediterrani) i de la indústria; També ha demanat un esforç per a guanyar més pes a Madrid i a Brussel·les (una antiga reivindicació dels empresaris valencians), ha fet una crida a continuar reduint la dependència dels fons públics, a fer una aposta per la digitalització i la innovació i a avançar en la igualtat (la presència de dones a la junta directiva creix del 16% en 2018 fins al 30% ara).

 Navarro ha defensat la millora de l'economia i ha pronosticat que el PIB valencià haurà crescut en el 2021 a l'entorn del 5% i que ho continuarà fent, també per damunt de la mitjana nacional en 2022.

En l'apartat de les reivindicacions, el representant empresarial ha demanat avançar en l'harmonització fiscal. En aquest context ha citat l'Institut d'Estudis Econòmics, que situa en 2020 la pressió fiscal de la Comunitat 11,7 punts per damunt de la mitjana nacional i 21,7 punts per damunt de la mitjana de la UE. Sobre la reforma laboral, per una banda ha demanat als partits polítics que respecten l'acord, i per una altra als empresaris que l'apliquen.

També ha lamentat les traves que es troben, per exemple, per a implantar instal·lacions d'energia fotovoltaica, tot i que la Llei de Canvi Climàtic pretén que la Comunitat Valenciana genere el 70% de l'energia elèctrica en 2030 de fonts renovables. Navarro creu que si el Consell ajuda a fer els tràmits més senzills, a la Comunitat Valenciana es podrien generar 5.000 milions d'euros d'inversió en energies renovables en els pròxims cinc anys. En general, a més, ha demanat reduir la burocràcia i accelerar els tràmits administratius per aconseguir allò que demanen les administracions: ser més igualitaris, créixer en dimensions o ser més innovadors, sostenibles i digitals.

També et pot interessar