Acord entre el comité d'empresa d'Almussafes i Ford Europa per al futur de la planta

El sindicat UGT, majoritari en el comité d'empresa, ha indicat que aquest acord es traslladarà a Detroit perquè es prenga una decisió i que d'ací a poc temps donarà a conéixer els detalls

Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes / À Punt NTC

El sindicat UGT ha anunciat a través de les xarxes socials que ha arribat a un acord amb la direcció de Ford Europa, a Colònia (Alemanya), per a assegurar el futur de la planta d’Almussafes. El sindicat ha indicat que aquest acord es traslladarà a Detroit perquè es prenga una decisió i que d'ací a poc temps donarà a conéixer els detalls.

La direcció de la multinacional havia donat de termini fins a aquest dijous per a aconseguir un acord laboral amb els sindicats que facilite la competitivitat de la planta i l'arribada de nous projectes. Ford triarà entre la planta valenciana i la factoria de Saarlouis (Alemanya) i ho farà en funció del projecte sobre les condicions laborals que ha presentat cada planta aquest dijous. UGT, el sindicat majoritari en la Ford d'Almussafes, s'ha traslladat a Colònia, seu de Ford Europa, per a tractar de tancar un pacte. El sindicat planteja un acord a quatre o cinc anys en què està disposat a parlar de mesures de flexibilitat i de moderació salarial. La multinacional adjudicarà més d'un model elèctric, però la xifra exacta encara no s'ha concretat, segons fonts de la factoria.

Aquest acord culmina les múltiples reunions que han mantingut els sindicats i la direcció de la fàbrica, que en les negociacions a València insistia que els treballadors havien d'assegurar la competitivitat de la factoria amb una baixada del 10% en els salaris, una reducció de les vacances en una setmana i ampliar 30 minuts cada torn de treball. Tant UGT com la resta dels sindicats es mostraven "lluny" d'assumir aquestes mesures.

En aquest marc, els representants d'UGT van anunciar dimarts que la seua petició de reunir-se amb la direcció europea havia sigut atesa i es van desplaçar fins a Colònia per a defendre la competitivitat i el treball de la fàbrica d'Almussafes amb una proposta sota el braç diferent de les mesures plantejades fins a aquell moment per l'empresa, que passava per un acord a quatre o cinc anys vista en el qual estava disposat a una "contenció salarial", sempre que es recuperara la senda de l'IPC més tard; a mesures de flexibilitat condicionades a l'adjudicació dels futurs vehicles elèctrics, que no entrarien en vigor fins a 2025, i avançar en la flexibilitat de la jornada laboral i la plataforma per a una "retribució flexible".

El pacte d'últim minut, en el mateix dia que expira el termini, arriba també després que el cap del Consell, Ximo Puig, haja recalcat aquest dijous que la Generalitat valenciana "ha fet i farà tots els esforços necessaris" perquè Ford es mantinga a Almussafes i haja considerat que la proposta de la planta valenciana és "solvent per a mantindre els llocs de treball i aquesta empresa a la Comunitat Valenciana".

Satisfacció dels proveïdors del sector de l'automòbil

Els proveïdors del sector de l'automòbil de la Comunitat Valenciana han rebut amb optimisme la notícia que la negociació entre els treballadors de Ford i l'empresa s'ha tancat amb un acord en positiu. Aquest acord, en el qual la indústria auxiliar no té capacitat d'ingerència, permet l'empresa clau del sector a la Comunitat Valenciana mantindre's en la pugna dins del pla de reestructuració de la multinacional.

La presidenta d'AVIA, Mónica Alegre, afirma que estaven "molt expectants i considerem que ha sigut un exercici de responsabilitat i de generositat per totes les parts”. “De la decisió que es prenga en els pròxims mesos en la seu de la multinacional dependrà el futur del sector. Aquest acord és, almenys, un avantatge en la graella d'eixida”.

També et pot interessar

stats