Volkswagen mira a Parc Sagunt per a construir la seua fàbrica de bateries elèctriques

En principi, hauria descartat la instal·lació d'aquesta planta a Catalunya i aposta per la Comunitat Valenciana per les millors connexions terrestres i marítimes

Logo de la marca Volkswagen en un dels seus cotxes
Logo de la marca Volkswagen en un dels seus cotxes / Reuters

Volkswagen mira cap a Parc Sagunt per a construir una planta de fabricació de les cel·les necessàries per a les bateries elèctriques, segons publica aquest dimarts el periòdic Levante-EMV. Aquestes bateries es destinaran als vehicles que es fabricaran en les plantes que el grup té a Navarra i Catalunya. La companyia encara no ha fet pública la seua decisió.

En principi Volkswagen hauria descartat la instal·lació d'aquesta planta a Catalunya i, malgrat que el govern espanyol apostaria perquè la factoria estiguera a Extremadura, la companyia veu amb millors ulls l'opció de Parc Sagunt, amb millors connexions terrestres i marítimes, que impliquen un estalvi de costos.

Volkswagen planeja establir sis gigafàbriques a Europa "per a cobrir la creixent demanda de cel·les de bateria", segons va informar aquesta setmana la companyia en un comunicat. I dins aquests plans, la firma automobilística ha comunicat que Espanya entra en els plans de noves factories.

També et pot interessar

stats