Morata: "La solució a la crisi energètica passa per una decisió política d'àmbit europeu"

El president del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana demana acabar el gasoducte Midcat entre Espanya i França i aposta per l'autoconsum i per les energies renovables

10.03.2022 | LNM Entrevista José Vicente Morata
10 de març 2022 - 10:39

Europa es prepara per a la crisi energètica que ja estan patint les empreses i les famílies. Els Vint-i-set han de decidir en la cimera europea a Versalles que se celebra aquest dijous com resoldre la dependència de l'energia russa i com reduir l'escalada de preus per la guerra a Ucraïna.

El president de la Cambra de Comerç de València i del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, ha demanat en Les notícies del matí acabar el gasoducte Midcat entre Espanya i França per tal de reduir la dependència energètica de Rússia.

Considera que la solució a la crisi energètica passa per "una decisió política d'àmbit europeu" i ha apostat per l'autoconsum i per les energies renovables".

A aquest respecte, Morata ha assenyalat com a necessari "accelerar i agilitzar els tràmits" administratius perquè aquesta aposta per l'autoconsum i les renovables "siga immediata i no es tarde de dos a tres anys a fer un tràmit".

Des de les cambres de comerç exigeixen Espanya i Europa que "arriben a hipòtesi de solucions reals perquè n'hi ha" i fer tot el necessari perquè "es mitiguen" els efectes de la guerra en l'energia i les matèries primeres.

Per a això, Morata diu que ara és el moment "d'anar tots junts" de la mà, administració i empreses, "a buscar mercats de matèries primeres" a Àsia, els Estats Units o el Canadà. "Hem de fer una eixida permanent, apostar per la indústria, les matèries primeres i buscar mercats".

Al seu judici, "la clau és la rapidesa amb què ens moguem, perquè tots es mouran", com ha fet ja els Estats Units a Veneçuela, per exemple.

Ampliació del port "siga com siga" i corredor mediterrani

Al mateix temps, el president de la Cambra de Comerç de València demana una aposta decidida per dues actuacions logístiques vitals per a la Comunitat Valenciana, com l'ampliació del port i el corredor mediterrani.

El port de València és el primer del Mediterrani i el quart d'Europa, i "el seu futur com a port passa per l'ampliació siga com siga". Per a Morata, aquestes actuacions són les que s'han d'accelerar per a tindre una logística i infraestructures "per a posicionar-nos".

També et pot interessar

stats