Mazón assegura que la Generalitat té signades noves inversions, però no les desvela per "prudència"

L’ampliació del port, la reforma del finançament autonòmic i el problema del sector ceràmic, entre les línies de treball que prioritza el cap del Consell

Carlos Mazón intervé en un desdejuni informatiu
Carlos Mazón, durant la intervenció en un altre fòrum informatiu / Generalitat

La Generalitat té noves inversions empresarials signades. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, encara que sense donar més detalls. El cap del Consell ha apel·lat a "la prudència" i a les clàusules de confidencialitat per a no desvelar de quines empreses es tracta, però ha assegurat que aquestes han escollit el nostre territori, entre altres raons, per la simplificació dels tràmits administratius i per una resposta immediata de l’administració, que Mazón considera "més operativa que les subvencions".

El president de la Generalitat ha assegurat, en el fòrum econòmic d’El Español, que va subscriure aquests acords durant els primers dies de la legislatura. Mazón ha remarcat que la Comunitat Valenciana no pot parar i, per això, ha obert les portes a grans empreses internacionals que vulguen establir-se al nostre territori.

Pel que fa als grans projectes econòmics, el cap del Consell ha defensat, una vegada més, l’ampliació nord del port de València, tenint en compte els beneficis que reportarà per a la ciutat, però també per a la comunitat i per a tota Espanya.

Mazón ha apuntat que el seu govern treballarà per l’ampliació del port de València, però també pel canvi del sistema de finançament autonòmic, pel problema en el sector ceràmic de les comarques del nord i l'ecosistema d'innovació i inversió. En aquest sentit, el cap del Consell advocava per compatibilitzar aquestes línies de treball amb les d’evitar les desigualtats a Espanya. Per a aconseguir-ho, el president de la Generalitat ha assegurat que el Consell espremerà els recursos que dona la llei, "però només els que ens dona la llei", ha matisat.

També et pot interessar

stats