Bernabé avança que el govern aprovarà en breu l'ampliació del port de València

La delegada del govern ha destacat que per al nou govern d'Espanya "el desenvolupament del port de València és una qüestió imprescindible", mentre que Compromís s'ha mostrat "sorprés" amb la postura del PSOE

Pilar Bernabé en 'Les notícies del matí'
Pilar Bernabé en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L'ampliació del port de València està més a prop. La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha avançat en Les notícies del matí que el nou Consell de Ministres autoritzarà prompte les obres d'ampliació de la terminal nord; també ha explicat que el Ministeri de Transició Ecològica considera que la declaració d'impacte ambiental (DIA, la de l'any 2007) és vàlida. "La DIA està i el Ministeri considera que aquesta declaració d'impacte és vàlida. Per tant, ara ja s'elevarà al Consell de Ministres", ha assegurat.

Bernabé ha insistit que el govern d'Espanya sempre ha tingut "la mateixa posició" i considera que el desenvolupament del port és una qüestió "imprescindible i necessària" perquè la infraestructura puga ser competitiva.

Per això ha demanat que "deixe d'usar-se en el conflicte polític". Paral·lelament, ha insistit que mantindre aquest debat polític obert "no beneficia ningú" , sinó que "perjudica el port, ja que posa en el focus mediàtic una infraestructura que competeix amb tot el món".

Segons la delegada del govern, el de València serà en la pròxima dècada un dels ports d'Europa més sostenibles i amb més càrrega de treball contra la petjada de carboni.

Compromís "sorprés" amb la postura socialista

La portaveu de Compromís Al Congrés, Àgueda Micó, s'ha mostrat sorpresa després de conéixer les declaracions de Pilar Bernabé en À Punt aquest dimecres. "Ens sorprén la postura del PSOE. El ministeri de Transició Ecològica sempre s'ha negat a firmar una nova DIA favorable. Suposem que la ministra Ribera, que té consciència ambiental, no permetrà tindre formigó a la costa valenciana i posar en risc l'Albufera de València, posar en risc les platges del sud i col·lapsar de camions la ciutat de València", ha afirmat Micó.

La diputada de Compromís-Sumar ha confirmat que des de la coalició "pressionaran des de tots els fronts, també des del Consell de Ministres" per a evitar un nou cas Castor a la Comunitat Valenciana. "Estem totalment en contra de projectes que s'oposen al medi ambient per a beneficiar una empresa privada i que siguen pagats des del punt de vista econòmic i mediambiental per la ciutadania. En el cas Castor ens ha costat a tots i totes 4.731 milions d'euros, uns diners amb els quals tindríem resolt el problema del finançament fins a la nova aprovació del sistema", ha assegurat Micó.

Operació policial contra les màfies de les cites prèvies

D'altra banda, la delegada del govern ha avançat una operació policial contra les màfies que actuen a través de robots informàtics en el sistema de cita prèvia per a renovar el NIE o gestionar el permís de residència i revendre després la cita a immigrants estrangers.

"Hi ha hagut una gran actuació policial per part de la Policia Nacional; s'ha detingut més de 66 persones involucrades en les màfies que utilitzen eixa plataforma de forma fraudulenta per a traure'n profit econòmic", ha dit.

Al mateix temps, ha explicat que des de la part operativa i de donar una reposta ciutadana, "estem intentant buscar les vies per a desestancar eixe retard en les cites".

Segons ha afegit, a banda de la cita prèvia per internet, que és la normal, "també es complementa amb la cita via telefònica o la presencial a les comissaries". 

També et pot interessar

stats