Díaz: "Aquesta ha de ser la legislatura del finançament autonòmic per a la vostra terra"

La política ha participat en un acte amb Àgueda Micó, Alberto Ibáñez i Nahuel González, els diputats valencians de Compromís-Sumar

La líder de Sumar y vicepresidenta del Gobierno en funciones, Yolanda Díaz, participa en un acto público junto a los tres diputados de Compromís-Sumar por la provincia de Valencia
Yolanda Díaz i Àgueda Micó, en l'acte de Compromís-Sumar celebrat aquest dissabte a València / Biel Aliño

Aquest dissabte de matí, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha participat en un acte amb Àgueda Micó, Alberto Ibáñez i Nahuel González, els tres diputats valencians de Compromís-Sumar al Congrés dels Diputats.

Díaz, que ha sigut l'encarregada de tancar l'acte celebrat al Palau de les Arts de València després de les intervencions dels membres de Compromís, ha defensat davant els militants del partit valencianista que aquesta ha de ser "la legislatura del finançament autonòmic per a la vostra terra". Parlar de finançament, ha asseverat la líder de Sumar, "no és metapolítica" sinó parlar de "tindre millors escoles, centres infantils, sanitat i moltes coses"

Díaz ha manifestat que la comissió negociadora per a conformar un govern de coalició "s'està deixant la pell" per a aconseguir la igualtat a la Comunitat Valenciana, la millora de les rodalies, la connexió ferroviària entre Alacant i Múrcia i la de l'aeroport amb Alacant i Elx.

"No hi haurà govern de coalició sense el País Valencià dins", ha manifestat la líder de Sumar, i ha assegurat que la formació està negociant des d'agost un govern de coalició amb el PSOE amb un acord "per a guanyar més drets". Díaz ha assegurat que estaran en el nou executiu espanyol per a augmentar el salari mínim, apujar les pensions, lluitar contra el canvi climàtic i millorar la sanitat i l'educació, entre altres.

Micó, en referència al PSOE: "Hem hagut d'estirar la corda perquè feren polítiques valentes"

Per la seua banda, Àgueda Micó també ha centrat part del seu discurs en el problema del finançament i, en consonància amb Díaz, ha assegurat que "aquesta serà la legislatura de l'agenda valenciana".

“El PP s’aprofita de Vox per a intentar paréixer més moderat”, ha dit Micó, en referència als governs forjats a la Comunitat Valenciana després de les darreres eleccions autonòmiques. “Però el que fan és parar-los taula, posar-los el menjar i comprar-los amb sou i prebendes mentre que ells continuen fent negocis en nom de tota la població que viu a aquest país”.

A més, també ha tirat un dard al PSOE, un partit que considera "que no és de fiar ni quan parlem d’agenda social ni quan parlem d’agenda valenciana". "Hem hagut d'estirar la corda, de portar-los al nostre terreny una vegada i una altra, perquè feren polítiques valentes, perquè tenien més en el cap els interessos de les patronals i dels bancs moltes vegades que els interessos de les valencianes i els valencians", ha expressat Micó.

Cap dels intervinents ha fet referència a les baixes anunciades aquest divendres de Sergi Campillo i Luisa Notario d'Iniciativa, una de les tres potes que componen Compromís. L'exvicealcalde i regidor de Compromís, que ara passa a ser independent dins la coalició, va enviar una carta a la direcció del partit i als militants en què expressava que després d'un llarg procés de reflexió deixava Iniciativa per a centrar els seus esforços en Compromís.

També et pot interessar

stats