Maroto destaca que la Comunitat Valenciana és la més beneficiada dels fons europeus per al vehicle elèctric

La ministra ressalta que han rebut 13 projectes tractors amb una inversió subvencionable de més de 6.000 milions d'euros i amb un efecte que pot atraure 12.000 milions

Reyes Maroto i Ximo Puig amb el clúster de l'automoció Avia
Reyes Maroto i Ximo Puig amb el clúster de l'automoció Avia / Twitter: @mincoturgob

La Comunitat Valenciana és l'autonomia "més beneficiada" en el repartiment dels fons europeus destinats a potenciar el vehicle elèctric. Ho ha assegurat des d'Almussafes, a la Ribera Baixa, la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, qui ha mantingut una reunió amb el clúster de l'automòbil Avia, on també ha estat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

La ministra ha destacat que la Comunitat Valenciana està sent protagonista en la transformació que viu el sector i explicat que han rebut 13 projectes tractors amb una inversió subvencionable de més de 6.000 milions d'euros i amb un efecte que pot atraure més de 12.000 milions d'euros.

La Comunitat Valenciana des del punt de vista de la inversió "és la comunitat més beneficiada i ens han sol·licitat 82 projectes, la qual cosa dona idea de la permeabilització que aquest Perte tindrà en aquesta comunitat amb uns protagonistes que són les xicotetes i mitjanes empreses". Més de 55% de les empreses que participarà en el Perte són pimes.

Confia en la continuïtat de Ford

D'altra banda, Maroto espera que Ford Almussafes continue a Espanya perquè la considera una aposta guanyadora enfront de l'alemanya.

Afirma que és una planta "vital" i espera tindre "prompte notícies dels Estats Units i que la inversió vinga a Espanya perquè es donen totes les condicions de lideratge a la Comunitat Valenciana en la mobilitat elèctrica".

Revisió de l'acord d'associació entre la UE i Algèria

Pel que fa a les conseqüències de la suspensió de relacions entre Algèria i Espanya, Maroto ha agraït la postura de la Unió Europea i que la Comissió Europea estiga del costat d'Espanya i faça costat als seus socis membres.

"Estem revisant l'acord d'associació entre la UE i Algèria que es basa en el comerç exterior per a veure si està vulnerant aquest acord d'associació", ha dit.

Reunió amb el sector turístic per l'Imserso

Maroto està més tard a Benidorm, on es reuneix amb el sector turístic. En aquesta reunió, sens dubte, es parlarà del paquet de viatges de l'Imserso, ja que la patronal vol actualitzar els preus en sintonia amb el Ministeri d'Indústria i en contra del que manté el Ministeri de Drets Socials.

També et pot interessar

stats