Brussel·les demana a Algèria fer marxa enrere en la suspensió del tractat amb Espanya

La Comissió Europea estudiarà l’impacte de la ruptura del tractat en diverses àrees, com el comerç

Banderes de la UE en els exteriors de l'edifici de la Comissió Europea a Brussel·les
Banderes de la UE en els exteriors de l'edifici de la Comissió Europea a Brussel·les / À Punt NTC

La Comissió Europea ha qualificat d'"extremadament preocupant" la suspensió per part d'Algèria del seu Tractat d'amistat, bon veïnatge i cooperació amb Espanya. "Apel·lem a Algèria a fer marxa enrere en aquesta decisió", ha dit el portaveu cap de la Comissió Europea, Eric Mamer, en la roda de premsa diària de la institució.

Així mateix, la portaveu comunitària d'Exteriors, Nabila Massrali, ha considerat aquest pas "extremadament preocupant", ja que Algèria és un soci important de la Unió Europea al Mediterrani i clau per a l'estabilitat d'aquesta regió. Els serveis de l'Executiu comunitari analitzen ara l'impacte de la ruptura del tractat en diferents àrees, com el comerç. "Ens hem trobat amb aquest anunci, però no hem rebut detalls d'Algèria sobre el que preveuen en la pràctica", ha explicat Mamer.

Algèria va anunciar la suspensió d'aquest tractat amb Espanya el dimecres, en considerar "injustificable" el canvi de posició d'Espanya per a donar suport a la proposta d'autonomia del Marroc sobre el Sàhara Occidental.

També et pot interessar

stats