La destinació final de Ford, una espera agònica per a la plantilla

Els treballadors i treballadores de les dues factories, la valenciana i l’alemanya, esperen la decisió final de la companyia

El futur de Ford serà decisiu per a la plantilla d'Almussafes / À Punt NTC

Juny és el mes decisiu per a conéixer el futur de Ford Almussafes. En un màxim de 30 dies, la multinacional farà públic si finalment tria la factoria valenciana per a fabricar els nous models elèctrics o l'alemanya de Saarlouis. Una decisió en la qual es juga "el futur de la companyia a Europa en la pròxima dècada", segons a recordat Carlos Faubel, president del comité d'empresa de Ford Almussafes.

L'espera és agònica per als treballadors de la Comunitat Valenciana, on Ford ha sigut un motor per a l’economia durant 46 anys. La decisió determinarà si hi ha futur per als 6.000 treballadors de la planta i per als vora 25.000 de les empreses auxiliars. Però també molt tensa per als treballadors de Saarlouis, on l’empresa automobilística fa 52 anys que està present. De la supervivència de la planta alemanya també depenen 7.000 llocs de treball directes i 42.000 d'indirectes. 

Mónica Alegre, presidenta d'AVIA, el clúster d'Automoció de la Comunitat Valenciana, s'ha mostrat optimista i ha garantit que "continuarem arrossegant el sector i serem proveïdors". En els mateixos termes s'ha mostrat Rafael Climent, conseller d'Economia: "Amb optimisme, esperem que la notícia siga positiva", ha expressat.

Aquest mateix dimecres, la companyia ha anunciat el nomenament de l'alemany Martin Sander com a nou responsable de la producció de vehicles elèctrics i connectats. Les plantilles de les dues factories esperen la decisió final d’una competició que va començar fa cinc mesos.

Després d'intenses negociacions, la multinacional anuncià que encara que no hagen de tancar les dues, hauran de reestructurar-se per a sobreviure en un sector que està en plena transformació a escala global.

També et pot interessar

stats