La plantilla de Ford: "Almussafes no té rival. Som polivalents i tenim un sou més baixet que els alemanys”

Els treballadors de la factoria valenciana de Ford defensen el treball i remarquen la incertesa que viuen davant les futures adjudicacions de models elèctrics i la competència amb Saarlouis

Testimonis dels treballadors i les treballadores de Ford / Ford

“La planta d’Almussafes està molt preparada i no té rival. Som molt polivalents, som capaços de fer molts models i ens adaptem. I pel que diuen, tenim un sou més baixet respecte als alemanys”, assegura un treballador de Ford en declaracions a À Punt, que reconeix que hi ha preocupació entre la plantilla.

La planta de Ford a Almussafes conté l’alé. La necessitat d’arribar a un acord amb els sindicats per a facilitar la futura adjudicació de vehicles elèctrics, en un context de reestructuració anunciat per Ford en 2019 per a Europa, fan que la situació és un compàs d’espera. Almussafes competeix amb la factoria alemanya de Saarlouis per a fabricar els nous models elèctrics de Ford. I en aquest camí per les adjudicacions, la multinacional demana tancar un acord amb els sindicats abans del dijous 27 de gener.  “Incertesa” és una de les paraules que repeteix la plantilla quan se li pregunta. I certa desinformació també s’evidencia.

À Punt  ha entrevistat a diferents treballadors de la factoria. “No sabem ja ni què pensar, si estem competint o estan utilitzant-ho per rebaixar drets”, defensa Sandra, una treballadora de Carcaixent. I deixa clar que la plantilla no sap les condicions que tenen a la planta de Saarlouis. “Creguem que aquesta setmana ja han d'arribar a un acord”, confia.

En un sentit semblant s’expressa Evaristo Torralba, treballador de Ford des de fa 33 anys. Evaristo es mostra preocupat i remarca la incertesa del futur. “Vaig entrar en 20 anys i en tinc 54. Tota la meua vida està ací”, recorda. Evaristo comenta que escolten algunes coses que es diuen sobre Saarlouis, però que “la realitat no la sabem”. El treballador sí que diu que a la planta de Saarlouis , principal competidora d’Almussafes en les noves adjudicacions de vehicles elèctrics, els treballadors tenen millors condicions laborals i per això es mostra descontent en l'accent que es posa per a reduir-les a la planta valenciana.

Ángel reconeix la tensió del moment a la planta. “Incertesa i nerviosisme. Vens a treballar en la por al cos a vore què pot passar”, resumeix.  També Laura Sánchez, veïna de Xàtiva i que fa poc de temps que treballa a la planta, admet que el futur és “un poc preocupant”. Està contenta a Ford.

“No hi ha dret que ens demanen més ajustos”, diu un altre treballador, que sobre la competència amb Saarlouis recorda que allí “tenen molt millors condicions”. 

També et pot interessar

stats