Ford anuncia 12.000 acomiadaments a Europa per a 2020, però cap a Almussafes

L'efecte del pla de reestructuració en la planta valenciana es limita a la reducció de torns de treball.

L'efecte del pla de reestructuració de Ford en la planta valenciana es limita a la reducció de torns de treball
L'efecte del pla de reestructuració de Ford en la planta valenciana es limita a la reducció de torns de treball / Arxiu

L'empresa automobilística Ford ha anunciat aquest dijous que planeja retallar 12.000 ocupacions a Europa en 2020, principalment mitjançant plans de baixes voluntàries, com a part del seu pla de reestructuració per a crear un negoci sostenible i rendible. A més, el nombre de factories en el continent es reduirà a 18 amb el tancament de plantes al Regne Unit, França i Rússia.

De moment, la companyia no s'ha pronunciat sobre si aquesta retallada afectarà la factoria valenciana d'Almussafes, encara que sí que ha confirmat que reduirà torns de treball, igual que a Saarlouis (Alemanya).

L'empresa ocupa unes 8.100 persones en la factoria valenciana repartides en tres torns i crearà unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats, que s'espera que estiguen operatives al setembre de 2020.

Retallada de la producció en cent vehicles des de setembre

Almussafes retallarà la seua producció diària en cent vehicles des de setembre per la falta de demanda. Com a conseqüència, 300 treballadors del torn de nit seran recol·locats en el de dia i en labors de llançament del nou Kuga.

Nou expedient de regulació d'ocupació temporal 

La direcció de Ford Espanya i UGT, sindicat majoritari del comité d'empresa, també han signat un nou expedient de regulació d'ocupació temporal (ERTO) que es durà a terme els dies 1 i 2 d'agost i 19 i 20 de desembre. Els empleats afectats, tant els de la planta de vehicles com els de la de muntatge de motors, conservaran el 80% del salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat. 

La nova generació del Kuga

La marca preveu reforçar-se en el mercat europeu amb el llançament de nous models, com la nova generació del Kuga, fabricat a Almussafes (València) i amb versions híbrides i híbrides endollables, l'Explorer o el nou Crossover compacte Puma. A més, tota la seua gamma inclourà versions electrificades.

També et pot interessar

stats