Ford Almussafes competeix amb una factoria alemanya per dos models elèctrics que asseguren el seu futur

El resultat de la negociació del pla d'ajustos, entre la direcció i els sindicats, serà clau per al futur de la producció

Un treballador de Ford a la planta d'Almussafes
Un treballador de Ford a la planta d'Almussafes / À Punt NTC

Augmenta la pressió sobre la plantilla de Ford a Almussafes. El resultat de la negociació del pla d'ajustos, entre la direcció i els sindicats, serà clau per al futur de la producció. Es juguen l'assignació dels nous models elèctrics i el temps s'acaba.

La planta d'Almussafes necessita assegurar-se el futur. Competeix amb la factoria alemanya de Saarlouis per a fabricar els nous models elèctrics de Ford, que xafa l'accelerador en la carrera per adjudicar-se els dos models elèctrics que falta assignar.

El govern federal del Sarre ha anunciat la construcció enguany mateix d'una gran factoria de bateries elèctriques, i contempla la fabricació d'altres components.

Ací també es va anunciar la creació d'una gran factoria de bateries, amb el suport de la Generalitat. Hi ha diverses propostes, però cap en marxa i poden influir a l'hora de decantar la balança.

La preocupació augmenta en la plantilla perquè encara no hi ha acord per al pla d'ajustos. Així ho han traslladat aquest migdia al conseller d'Economia Sostenible i Sector Productius els sindicats minoritaris STM, CGT i CCOO.

La direcció demana reduir els salaris i augmentar la jornada, això no obstant, la plantilla es resisteix a les retallades. El sindicat majoritari, UGT, obri la porta a acceptar certa flexibilitat laboral.

El temps s'acaba i els pròxims moviments a Saarlouis i a Almussafes seran decisius. Ford decidirà on produirà els nous vehicles al mes de juny.

També et pot interessar

stats