Ford Almussafes planteja revisions salarials per a atraure nous projectes a la fàbrica

Els representants sindicals han lamentat que de moment no hi ha avanços pel que fa a noves inversions o nous models per a la planta

Un treballador de Ford a la planta d'Almussafes
Un treballador de Ford a la planta d'Almussafes / À Punt NTC

La direcció de Ford en la planta d'Almussafes, a la Ribera Baixa, ha plantejat aquest dilluns als representants dels treballadors que per a poder atraure nous projectes i fabricar nous models caldrà pensar en revisions salarials de la plantilla, segons han informat fonts sindicals.

L'empresa ha traslladat aquesta proposta durant la segona reunió de la taula de diàleg que va obrir el passat 4 d'octubre amb el Comité d'Empresa per a abordar el futur de la planta valenciana, en el marc del redisseny del seu negoci a Europa, amb una aposta per fabricar menys models i centrar-se en els híbrids i elèctrics.

Sense avanços en noves inversions o models per a la planta

Durant aquesta segona trobada, que a partir d'ara es repetirà cada dilluns, a les 14.00 hores, fins al mes de desembre, la multinacional estatunidenca ha posat l'accent en la "situació crítica" que travessa tot el sector de l'automoció i ha proposat abordar "temes salarials" amb l'objectiu d'"augmentar la productivitat", han explicat des dels sindicats.

En el que no hi ha hagut avanços és en noves inversions o models per a la planta, han lamentat els representants dels treballadors. Es dona el cas, que aquest mateix dilluns, Ford ha anunciat que planeja invertir fins a 230 milions de lliures (273 milions d'euros) a la fàbrica de sistemes de transmissió de vehicles de Halewood (al Regne Unit) per a transformar-la i construir components elèctrics per als futurs vehicles comercials i de passatgers totalment elèctrics de Ford a Europa.

Fabrica de Ford en Halewood, Regne Unit
Fabrica de Ford en Halewood, Regne Unit / FORD

Davant la proposta de retallades salarials en la planta valenciana, el secretari del Comité d'Empresa i portaveu d'UGT —sindicat majoritari— en Ford Almussafes, José Luis Parra, ha mostrat la seua "sorpresa" per la "posició mostrada per la direcció de l'empresa" i ha augurat que la negociació per a poder aconseguir un acord sembla "complicada i difícil".

Així, per a aquest fi, ha instat la companyia a "avançar cap a les posicions" que defensen des de l'organització sindical, que en aquest punt són "oposades" a les plantejades per la direcció. No obstant això, Parra ha traslladat un missatge de "tranquil·litat" als treballadors i ha defensat que UGT, que "assumeix el repte de la negociació pel compromís" de la plantilla, les empreses i la societat valenciana, "ha demostrat solvència en moments molt complicats".

Imatge d'un component amb microxips
Imatge d'un component amb microxips

"No exclourem la negociació però ara mateix amb la posició de l'empresa és complicat", ha expressat, al mateix temps que ha manifestat la voluntat d'arribar a un acord perquè la planta d'Almussafes "tinga futur". La planta travessa moments difícils per la conjuntura econòmica i la falta de microxips al mercat.

D'altra banda, el sindicat STM considera que "és important la unitat del Comité d'Empresa i sempre estarà en la negociació per a la millora dels interessos dels treballadors" però "mai estarem en l'acord de dinamitar drets laborals i econòmics de la plantilla", ha advertit el portaveu de la secció sindical, Daniel Portillo.

També et pot interessar

stats