Ford Almussafes torna a modificar les aturades de l'ERTO per la falta de microxips i components

La direcció ha decidit suspendre el sistema B en torn de vesprada i nit durant tota la setmana del 18 al 22 d'octubre

Imatge d'arxiu d'una cadena de muntatge a la fàbrica de Ford en Almussafes
Imatge d'arxiu d'una cadena de muntatge a la fàbrica de Ford a Almussafes / Europa Press

La direcció de Ford Almussafes ha tornat a modificar les jornades d'atur establides en l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), que té vigent fins a finals d'any. El motiu és la falta de subministrament de microxips semiconductors i components. Aquesta decisió es pren una setmana després de reduir els aturs, quan es va decidir produir parcialment alguns dies.

L'empresa ha comunicat aquest nou canvi als representants dels treballadors en la comissió de seguiment de l'ERTO d'aquest divendres. Ford ha explicat que "continua la inestabilitat" en el subministrament de microxips semiconductors i components, de manera que actualment no disposen de flux suficient de peces per a mantindre l'esquema de producció.

A la vista de la situació actual, la direcció ha decidit suspendre addicionalment el sistema B en torn de vesprada durant tota la setmana del 18 al 22 d'octubre. Així, els sistemes A i B treballaran exclusivament en torn de matí. Per tant, quedarà suspés el sistema B en tots els torns de vesprada i nit aquesta setmana.

L’acord d'ERTO va començar a principis d'octubre i la setmana vinent hi haurà una nova reunió per supervisar l'evolució del subministrament de peces i l'afectació sobre el procés de producció.

També et pot interessar

stats