La direcció de Ford i UGT acorden el nou ERTO per la falta de subministraments

La resta de sindicats no se suma a l'acord de l'ERTO que s'aplicarà des del proper dilluns 4 d'octubre fins al 23 de desembre

Porta d'entrada a la factoria Ford d'Almussafes
Porta d'entrada a la factoria Ford a Almussafes / À Punt NTC

La direcció de la Ford d'Almussafes i la representació del sindicat UGT han aconseguit un acord per a un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) de 33 dies des del proper dilluns 4 d'octubre, fins al 23 de desembre.

L'acord, al qual no s'ha sumat la resta de sindicats de la factoria valenciana, es produeix, segons UGT, donada la gravetat de la situació del subministrament de peces a nivell europeu. Des del sindicat destaquen que aquest nou acord en solitari dóna cobertura i continua protegint els interessos de la plantilla de la Ford d'Almussafes.

L'acord manté les mateixes condicions que els anteriorment negociats: el 80% de salari real diari i el 100% de les pagues extraordinàries, la gratificació especial, les vacances i el complement d'antiguitat.

Reunió urgent sobre el futur de l’empresa

El sindicat assenyala que han estat convocats a una reunió de caràcter urgent dilluns que ve, el dia que comença el nou ERTO, a les 15:00 hores per a parlar sobre el futur de la factoria.

Segons assenyala la direcció en un comunicat remés als treballadors, l'afectació per al torn de nit serà la del dia anterior i el personal requerit per a treballar serà informat pel seu coordinador.

A més, indica que els dies en què treballa la planta de motors hi haurà rutes de transport reduïdes en torn de matí/vesprada i obrirà el menjador de motors, mentre que els dies de parada total de les dues plantes no hi haurà servei de transport i s'obrirà el menjador de muntatge.

També et pot interessar

stats