Marie Claire s’enfronta al tancament definitiu

Aquest dilluns acabava el termini perquè es presenten ofertes de compra de la firma de roba interior de Vilafranca

Instal·lacions de la fàbrica de Marie Claire a Vilafranca
Instal·lacions de la fàbrica de Marie Claire a Vilafranca / À Punt NTC

L’empresa Marie Claire s’enfronta al tancament definitiu. Aquest dilluns acabava el termini perquè es presenten ofertes de compra de la firma de roba interior de Vilafranca. Després d’un procés de sis mesos per a trobar inversors, la situació apunta cap a la liquidació

En aquest temps hi ha hagut dues ofertes fallides, l’última del grup inversor madrileny C2 Private Capital i que es va retirar la setmana passada per al·legacions dels creditors. El tancament deixa 78 persones sense treball, que actualment estan en ERTO, renovat ara fa dues setmanes, per les garanties que l'administrador i el grup inversor els van donar amb l'oferta de compra. També deixa sense indústria una zona d'interior en risc de despoblament. 

El 19 de juny del 2023 la direcció de Marie Claire va comunicar a la plantilla la intenció de liquidar la companyia i procedir a un expedient de regulació d'ocupació. Dies més tard va presentar el concurs de creditors i va acordar els primers acomiadaments amb els sindicats CCOO i UGT. Es va mantindre una plantilla mínima de 78 persones a Castelló i 33 a la resta d'Espanya, que continuen en ERTO, i es va indemnitzar els 190 treballadors que l'empresa va acomiadar.

Marie Claire es va fundar el 1907 i té un gran arrelament a les comarques de l'interior de Castelló. El fabricant va obrir fa més de cent anys i es dedica des dels orígens a la confecció i comercialització de calces. Una activitat que, amb els anys, s'ha diversificat per a passar a produir també altres productes de caràcter tèxtil. La companyia, que estava en mans de Think Textil des del 2021, va arribar a tindre mil treballadors i treballadores.

També et pot interessar

stats