Marie Claire comunica a la plantilla que liquida l’empresa

Els sindicats demanen buscar solucions de viabilitat i s’emplacen a una nova reunió per a dimecres

Marie Claire, en una imatge d'arxiu
Marie Claire, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els directius de Marie Claire de Vilafranca (Ports) han comunicat aquest dilluns al Comité d'Empresa, durant la quarta reunió per a negociar l'expedient laboral presentat, la intenció de liquidar la companyia i procedir a un expedient de regulació d’ocupació (ERO) d'extinció. Així, afirmen que no han trobat inversors i que el 30 de juny serà l'últim dia per a fer-ho. 

Per la seua banda, els sindicats demanen buscar solucions de viabilitat, fins i tot amb un 30% de la plantilla, i s’han emplaçat per al pròxim dimecres per a una nova reunió. “L’empresa ens ha comunicat que tanca. Els havíem fet una proposta d’augmentar en setanta persones que havien acceptat, però ara ens han dit que no es viable”, explica el membre del comité d’empresa, Cándido Andrés. 

L'empresa de pantis i llenceria íntima va ser fundada el 1907 a Vilafranca. Aquest procediment suposa un drama econòmic i social per ser l'única indústria de la zona i afectarà 288 treballadors: 130 ja en un ERTO, 90 de producció i 68 en altres àrees.

El 9 de juny, més de 2.000 persones, entre personal de l'empresa Marie Claire, veïnat del poble, representants polítics i de la societat civil de diverses comarques de l'interior de Castelló i de la província de Terol, es manifestaren en favor de la pervivència i el futur de l'empresa.

També et pot interessar

stats