Més de 2.000 persones reclamen a Vilafranca la pervivència de Marie Claire

Alcaldes i alcaldesses de les comarques de l'interior de Castelló i Terol impulsen un Pla de Recuperació Econòmica per als seus pobles

Vilafranca demana salvar l'ocupació del seu municipi, amenaçada pel tancament de Marie Claire / À Punt NTC

Més de 2.000 persones, entre personal de l'empresa Marie Claire, veïnat de Vilafranca (els Ports), representants polítics i de la societat civil de diverses comarques de l'interior de Castelló i de la província de Terol, s'han manifestat aquest divendres en favor de la pervivència i el futur de l'empresa. Marie Claire va obrir el 1907 i ara podria tancar definitivament, decisió que afectarà més de 250 famílies.

La marxa, convocada per CCOO i UGT, ha partit des de la mateixa empresa i ha arribat fins a l'estàtua de La planxadora de calces. L'alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha convocat diversos alcaldes i alcaldesses dels Ports, l'Alt Maestrat, el Maestrat i Gúdar-Javalambre, així com representants de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, per a crear la Mesa de Vilafranca i, amb ella, impulsar un pla de recuperació econòmica per a fomentar l'ocupació als pobles de l'interior. En un manifest, demanen inversions reals en infraestructures, sectors productius a les diputacions de Castelló i de Terol, als governs autonòmics d'Aragó i la Comunitat Valenciana, així com al govern central i la Unió Europea.

"Marie Claire és un símbol i un emblema de la història emprenedora i treballadora de Vilafranca. Per això, des de la Mesa de Vilafranca s'urgeix a l'empresa, després d'haver rebut finançament i suport públic en successives ocasions, a garantir la viabilitat i els llocs de treball existents i a apostar per la creació d'ocupació en el seu centre de producció a Vilafranca", assenyalen.

Des de CCOO i UGT han agraït el suport a aquesta manifestació, i han destacat que la situació actual de Marie Claire "és conseqüència de les males gestions realitzades des de la direcció de la mateixa" i han defés que les persones treballadores han donat "sempre el 100%" i han anteposat els interessos col·lectius als personals.

Jairo Sans, regidor electe del PP a Vilafranca, ha mostrat solidaritat amb els afectats pel tancament de l'empresa, que ha qualificat d'"un drama social que afecta un dels territoris més despoblats d'Espanya" i que "castiga centenars de famílies que tenen en aquesta empresa l'únic manteniment". Sans ha exigit a l'empresa que "complisca amb els compromisos signats amb la Generalitat fa només dotze mesos, quan es van injectar dotze milions d'euros a canvi de supervisió i un pla de viabilitat, que s'ha demostrat fallit".

Els sindicats rebutgen la proposta de la direcció de l'empresa

Precisament aquest divendres hi ha hagut una reunió entre la direcció de Marie Claire amb els sindicats amb representació a l'empresa per a negociar l'expedient de regulació d'ús de la plantilla, que ha finalitzat sense cap avanç en considerar "inviable" la proposta que fa l'empresa.

Aquesta era la segona reunió que mantenien totes dues parts, després que el dilluns la companyia entregara als sindicats la documentació que acompanya l'expedient de regulació d'ús de la plantilla, que afectaria els 288 treballadors, a excepció dels 90 que estan en producció. Des d'UGT i CCOO han assenyalat que no s'ha produït cap avanç i s'han citat a una nova cita dimarts.

També et pot interessar

stats