Marie Claire presenta la documentació de l'ERO i divendres hi haurà una nova reunió

En acabar l’assemblea dels sindicats està prevista una manifestació pels carrers de Vilafranca

Un camió en les instal·lacions de Marie Claire
Un camió en les instal·lacions de Marie Claire / À Punt NTC

L'empresa Marie Claire ha entregat als sindicats la documentació que acompanya l'ERO que afecta tota la plantilla, 288 treballadors, i totes dues parts s'han citat divendres que ve a una nova reunió.

En la primera reunió de l'ERO anunciat per la companyia, celebrada aquest dilluns, els sindicats han insistit en la falta d'informació prèvia i la mala gestió de la comunicació amb el comité d'empresa, segons indiquen CCOO i UGT en un comunicat conjunt. Els representants sindicals han traslladat a la companyia l'esforç dels treballadors, que han posat "el seu treball i el seu salari al servei de Marie Claire juntament amb les administracions públiques", i han sol·licitat més documents justificatius.

La pròxima reunió de l'ERO serà el divendres 9 i posteriorment, com s'ha fet aquest dilluns, els sindicats celebraran una assemblea de treballadors a la Casa de Cultura de Vilafranca, on l'empresa té la seu social, segons han anunciat. En acabar l’assemblea està prevista una manifestació pels carrers de Vilafranca

La situació econòmica i financera de la fabricant de calces de Vilafranca és crítica i es troba a la vora del tancament mentre esgota les possibilitats de trobar finançament extern, segons va comunicar la setmana passada.

L'empresa manté converses amb els seus principals creditors per a renegociar el seu deute, al mateix temps que realitza una cerca activa d'inversors interessats a donar suport al projecte de rellançament de la marca.

L'ERO suposa un drama econòmic i social per ser l'única indústria de la zona, a la comarca castellonenca dels Ports, i afectarà 288 treballadors: 130 ja en un ERTO, 90 de producció i 68 en unes altres àrees.

També et pot interessar

stats