Marie Claire renegocia el deute i busca inversors per a rellançar la marca

L'empresa de pantis i llenceria íntima, fundada el 1907 a Vilafranca, explica que l'objectiu és trobar una solució al passiu acumulat durant l'última dècada

Un camió en les instal·lacions de Marie Claire
Un camió en les instal·lacions de Marie Claire / À Punt NTC

L'empresa Marie Claire, fabricadora de pantis i llenceria íntima, es troba en ple procés de reestructuració financera i operativa i està negociant amb els seus principals creditors per a renegociar el seu deute i realitzant una cerca activa d'inversors interessats a donar suport al projecte de rellançament de la marca.

Aquesta iniciativa té per objectiu trobar una solució al passiu acumulat durant l'última dècada, segons ha informat en un comunicat l'empresa, fundada el 1907 a Vilafranca i que té el seu centre logístic a Borriol.

Segons ha pogut saber À Punt, en cas d'aconseguir finançament, la companyia es reduiria notablement i es quedaria amb entre trenta i quaranta treballadors, el 30% de l'actual plantilla.

La firma assegura que s'ha enfrontat a dificultats financeres durant els últims anys, les quals "no ha aconseguit superar tot i l'esforç de l'última direcció en la reducció i optimització de costos que ha dut a terme".

Segons expliquen, Marie Claire va obtindre finançament de l'Institut Valencià de Finances durant aquest període de rellançament i els fons rebuts van ser destinats al pagament de deutes pendents amb treballadors i proveïdors i a la reestructuració de l'empresa per a adaptar-se a la situació del mercat.

No obstant això, només una fracció mínima d'aquests fons es va poder destinar al rellançament de la marca. Per això, han treballat en un "rigorós pla de viabilitat que ha millorat els processos productius, ajustant les instal·lacions a les necessitats reals de producció, optimitzant el disseny de la fàbrica i adaptant els equips a la situació actual de la companyia".

Durant aquest procés de transformació, Marie Claire ha rellançat la seua marca en el mercat mitjançant una campanya de reposicionament que ha permés reconnectar amb la seua clientela i acostar-se a un públic més jove. "Lamentablement, durant aquest últim període, Marie Claire s'ha vist afectada per diversos factors externs que han dificultat encara més la seua recuperació", indiquen.

Hi afigen que, malgrat superar els efectes de la pandèmia, hui dia el consum de mitges a escala mundial no ha aconseguit el 50% dels nivells precovid i, a més, l'empresa s'ha enfrontat a una "crisi logística i de matèries primeres que ha incrementat els costos de fabricació, agreujats encara més per l'augment en els costos energètics".

Aquesta cerca d'inversors, indiquen, demostra el compromís de Marie Claire per trobar solucions efectives per a assegurar el futur de l'empresa i mantindre la seua posició com a líder en el mercat de la llenceria íntima, no sols en el mercat nacional, sinó expandint la marca a escala internacional, després dels acords aconseguits amb l'editorial Marie Claire, qui ostenta els drets de marca a escala global.

A més, la recent implementació de la plataforma en línia de la companyia i el pla de creixement en aquest canal "ofereixen una via de recuperació per a Marie Claire, que continua cuidant la qualitat dels seus productes, el seu equip i la seua marca".

L'alcaldessa de Vilafranca urgeix a trobar una solució per a mantindre Marie Claire

L'alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha manifestat la necessitat de trobar una solució financera que evite el tancament de l'empresa Marie Claire i permeta el manteniment dels llocs de treball.

"Tant la direcció de l'empresa com les administracions hem de treballar de manera urgent per a aconseguir aquest objectiu", ha manifestat Colom.

La companyia Marie Claire es troba a punt de tancar després d'haver arribat a una situació insostenible econòmicament i, mentre esgota les possibilitats de trobar finançament extern, l'escenari més probable és la presentació d'un ERO d'extinció que deixarà a 288 treballadors al carrer i en una situació "dramàtica" davant la falta d'alternativa laboral, segons han exposat els sindicats.

"Hem de continuar treballant pel futur de Vilafranca, buscant accions de rehabilitació de la indústria per a mantindre els llocs de treball i trobar un inversor que done suport al rellançament de la marca", ha manifestat.

L'Ajuntament aprovarà una declaració institucional en aquest sentit en un ple extraordinari que convocarà de manera urgent i la data del qual no ha precisat.

També et pot interessar

stats