El ple del Consell finançarà amb nou milions d'euros Marie Claire

Ximo Puig ha anunciat que aquest divendres el ple del Consell ho aprovarà mitjançant el Fons Valencià de Resiliència

Fàbrica de Marie Claire a Vilafranca del Cid
Fàbrica de Marie Claire a Vilafranca / À Punt

El ple del Consell aprovarà aquest divendres una línia de finançament de nou milions d'euros per a l'empresa Marie Claire mitjançant el Fons Valencià de Resiliència, que se sumaran als nou milions que la companyia va rebre el 2021 per a fer front a l'efecte de la pandèmia.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la inauguració de la primera Trobada Nacional de Càtedres i Centres d'Estudis sobre Despoblació que se celebra aquest dimarts i dimecres a la Universitat Jaume I de Castelló.

Puig ha assenyalat que encara que "no es poden fer miracles" i aconseguir que hi haja "instal·lacions massives d'empreses en un municipi d'interior", sí que és important "mantindre allò que tenim, i on hi ha una empresa s'ha de fer el que siga humanament possible perquè es mantinga".

Aquest és el cas de Marie Claire, especialitzada en la confecció i comercialització de roba íntima de dona i "molt important per a la comarca" on se situa, i a la qual la Generalitat "està donant suport perquè és la manera d'intentar retindre i donar oportunitats de treball a un territori", ha afirmat Puig.

Així, la setmana passada el Consell va aprovar incrementar en nou milions d'euros la dotació del Fons Valencià de Resiliència, amb la finalitat d'atendre noves sol·licituds de finançament ―préstecs ordinaris o participatius― per a reforçar la solvència d'empreses estratègiques valencianes afectades per la crisi de la pandèmia.

Es tracta d'una addenda al conveni subscrit al març de 2021 entre les conselleries d'Hisenda, d'Economia i d'Obres Públiques amb l'Institut Valencià de Finances (IVF) per a la gestió del Fons Valencià de Resiliència, com a instrument financer adscrit al Fons Fininval-Suport a empreses estratègiques afectades per la covid.

Fins ara una única empresa, Marie Claire, ha fet ús d'aquest recurs, raó per la qual ara el ple haurà de ratificar el finançament d'aquests nou milions d'euros, que es destinaran a la modernització i adaptació de l'empresa "a aquest nou temps en què la indústria torna a tindre una oportunitat a Europa", segons Puig.

Marie Claire té en l'actualitat una plantilla de poc més de cinc-cents treballadors, i és un dels principals motors d'activitat de la comarca dels Ports, a l'interior de Castelló.

L'empresa concentra un elevat percentatge de l'activitat econòmica i l'ocupació en aquesta comarca, i això fa que siga considerada estratègica per a l'economia valenciana.

També et pot interessar

stats