Marie Claire presentarà el concurs de creditors el 30 de juny i es liquidarà

Els sindicats de l'empresa estan a l'espera que la direcció els torne a convocar, però no existeix confiança que hi haja avanços

Senyal de direcció a Marie Claire a Vilafranca
Senyal de direcció a Marie Claire, a Vilafranca / À Punt NTC

Marie Claire ha tancat sense acord el període de consultes de l'ERO i previsiblement el 30 de juny presentarà el concurs de creditors que portarà l’empresa de llenceria íntima de Vilafranca (Ports) a la liquidació. L'última reunió per a negociar l’ERO de la plantilla va tindre lloc dimecres i la direcció hi va transmetre l'estancament sobre el pla de viabilitat de l'empresa, que ha iniciat un procés de reestructuració financera i operativa per a trobar una eixida al deute que acumula des de fa més de cinc anys i explorar la recerca d'un inversor.

Durant la negociació han tractat la possibilitat de continuar l'activitat amb 89 persones i aplicar un ERO d'extinció per a 191 treballadors, una via que de moment ha quedat tancada perquè no s’han produït avanços en la reestructuració de la signatura.

Fonts sindicals afirmen que estan a l'espera que la direcció els torne a convocar, però no existeix confiança que hi haja avanços i es produïsca una millora de la situació i, per això, si no hi ha cap novetat, el 30 de juny l'empresa ratificarà el concurs de creditors davant dels jutjats de Castelló.

Els sindicats estan disposats a asseure's a negociar "les vegades que faça falta" per a salvar una empresa centenària, fundada el 1907 a Vilafranca, indiquen fonts de la UGT. Segons el comunicat conjunt del citat sindicat i CCOO, la comissió negociadora dels sindicats ha deixat clar a l'empresa que no acceptarà la signatura d'un ERO de tancament, que l'abocaria a un procés de liquidació "sense garanties".

"Els sindicats continuem exigint un pla de viabilitat per a Marie Claire per part del grup Think Textil que garantisca un procés ordenat d'eixides per a mantindre l'activitat de l'empresa a Vilafranca, amb 72 persones, i en la resta d'Espanya, aproximadament amb 33 més", asseguren. Després de plantejar la posició sindical i diversos recessos en la cinquena reunió, feta aquest dimecres, l'empresa ha sol·licitat allargar les reunions del període de consultes, com a mínim fins a final de mes. En una assemblea posterior a la reunió, la plantilla ha donat el suport a les propostes de la comissió negociadora i als processos de mobilització, si fora necessari.

El passat 30 de maig, la direcció de Marie Claire va emetre un comunicat —l'únic pronunciament públic que ha fet durant tot el procés— en el qual explicava que està duent a terme negociacions amb els principals creditors i fent una recerca activa d'inversors interessats a donar suport al projecte de rellançament de la marca. L'empresa està enfrontant-se a dificultats financeres durant els últims anys, que "no ha aconseguit superar a pesar de l'esforç de l'última direcció en la reducció i optimització de costos que ha dut a terme", deia en el comunicat. Actualment, 130 treballadors es troben en un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

També et pot interessar

stats