Marie Claire amplia un mes l'ERTO per als treballadors que queden a Vilafranca

Mentrestant, espera la resolució judicial sobre el comprador definitiu de l’empresa

Imatge d'arxiu de treballadors de Marie Claire
Imatge d'arxiu de treballadors de Marie Claire / À Punt NTC

Marie Claire ha decidit ampliar un mes més, fins al 31 de juliol, l'ERTO per als 78 treballadors que encara queden a la fàbrica de Vilafranca (Ports), mentre continua esperant la resolució judicial sobre el comprador definitiu de l'empresa.

Així afirma l’agència EFE que li ho han assegurat fonts del comité d'empresa després d’una reunió amb l'empresa i l'administrador, i d’una assemblea per a estendre l'expedient de regulació temporal d'ocupació un mes més.

Actualment, el jutjat estudia les ofertes presentades per a la compra de Marie Claire per a determinar quina és la idònia. Durant el procés de presentació d'ofertes, han manifestat interés C2 Private Capital —que va retirar la proposta—, el navarrés Grup Cabanillas i P.P.H.O. Koltex Kolbuszowa i Formen S.A.

El comité d'empresa de Marie Claire ja va mostrar el seu suport de manera majoritària a l'oferta de compra de la tèxtil per part de Koltex, en detriment de la presentada per Ferri's, segons fonts sindicals. La raó és que l’empresa plantejava millors condicions plantejades per a l’adquisició de l’empresa, principalment la que es refereix al compromís de l'empresa d'assumir els treballadors que es troben en ERTO.

L'empresa va presentar concurs de creditors el 29 de setembre del 2023 després d'un prolongat període d'inestabilitat econòmica, que va acabar amb la paralització de l'activitat al juny d'eixe any i la presentació d'un ERO per a 190 treballadors, i un deute acumulat de 21,5 milions d'euros.

L'assemblea de Marie Claire el desembre va decidir ampliar l'ERTO en el qual estaven 72 empleats fins al març del 2024 per a possibilitar que es continuara treballant en la viabilitat de l'empresa. Un acord que s’ha anat prorrogant fins al juny a mesura que s’han anat allargant els terminis, a l'espera que es poguera materialitzar la compra de l'empresa i així garantir la continuïtat de l'activitat.

Marie Claire es va fundar el 1907 i té un gran arrelament a les comarques de l'interior de Castelló. El fabricant va obrir fa més de cent anys i des dels orígens es dedica a la confecció i comercialització de calces. Una activitat que, amb els anys, s'ha diversificat per a passar a elaborar també altres productes de caràcter tèxtil. La companyia, que estava en mans de Think Textil des del 2021, va arribar a tindre mil treballadors i treballadores.

També et pot interessar

stats