Dos candidatures opten finalment a garantir el futur de Marie Claire

Una empresa valenciana vinculada al sector s'ha mostrat a última hora interessada en una part de la línia de producció de calces i calcetins

Imatge d'arxiu d'una treballadora de Marie Claire
Imatge d'arxiu d'una treballadora de Marie Claire / À Punt NTC

S'esgota el temps per a l'empresa Marie Claire, ja que este dilluns acaba el termini perquè possibles compradors la salven d'entrar en liquidació. Ara per ara, a la taula hi ha dos candidates: una empresa valenciana vinculada al sector interessada en una part de la línia de producció de calces i calcetins, i la polonesa Koltex Kolbuszowa, que esta vesprada ha presentat la documentació al jutjat. 

Durant el procés de sis mesos per a trobar inversors, hi ha hagut dos ofertes frustrades, l’última del grup inversor madrileny C2 Private Capital, que van retirar per al·legacions dels creditors. La situació apuntava a la liquidació, però les dos propostes podrien evitar este dràstic final per a la firma de roba interior de Vilafranca.

Marie Claire va anunciar l'any passat la intenció de tancar la planta i sol·licitar la declaració de concurs de creditors de manera voluntària per a procedir a l'extinció de la companyia.

L'assemblea de Marie Claire el desembre va decidir ampliar l'ERTO en el qual estaven 72 empleats fins al març del 2024 per a possibilitar que es continuara treballant en la viabilitat de l'empresa. Un acord que s’ha anat prorrogant fins al juny a mesura que s’han anat allargant els terminis, a l'espera que es poguera materialitzar la compra de l'empresa i així garantir la continuïtat de l'activitat.

Marie Claire es va fundar el 1907 i té un gran arrelament a les comarques de l'interior de Castelló. El fabricant va obrir fa més de cent anys i des dels orígens es dedica a la confecció i comercialització de calces. Una activitat que, amb els anys, s'ha diversificat per a passar a elaborar també altres productes de caràcter tèxtil. La companyia, que estava en mans de Think Textil des del 2021, va arribar a tindre mil treballadors i treballadores.

També et pot interessar

stats