L'escalada en el preu de la llum continua en el que serà el diumenge més car de la història

Encara que ha baixat 6,6 euros respecte a dissabte, entre les 22:00 i les 23:00 hores el preu es dispararà als 167,53 euros/MWh

La pujada de la llum
La pujada de la llum / À Punt NTC

El preu mitjà diari de l'electricitat en el mercat majorista marca aquest diumenge el cap de setmana més car de la història, a pesar que hui dona un xicotet respir i baixa un 4,37% respecte a dissabte. El megavat hora (MWh) de hui se situa en 144,18 euros, enfront dels 150,78 euros MWh de dissabte, segons dades de l'operador de mercat elèctric designat (OMIE).

Així doncs, aquest és el diumenge més car de tota la història i el tercer preu més alt registrat, només superat pels 152,32 euros de divendres passat i els 150,78 euros/MWh de dissabte.

Quant a les franges horàries, la més barata tindrà lloc entre les 17:00 i les 18:00 hores, que baixarà a 110,01 euros. Per contra, la més cara es donarà entre les 22:00 i les 23:00 hores, moment en què el preu es dispararà a 167,53 euros/MWh.

La setmana passada el preu de l'electricitat en el mercat majorista va marcar un rècord darrere l'altre entre dilluns i dijous, per a després donar una treva divendres i el cap de setmana, que tot i això, és el més car des que se’n tenen registres.

El govern aprovarà mesures per a reduir el preu dimarts

El Consell de Ministres aprovarà previsiblement dimarts que ve un nou paquet de mesures amb l'objectiu d'amortitzar la pujada del preu de l'electricitat. Entre les opcions que té en compte l'executiu per a frenar l'escalada es troben la d’aplicar una possible nova rebaixa fiscal, revisar la tarifa regulada o PVPC perquè no estiga tan exposada a les oscil·lacions del mercat majorista, i obligar les grans elèctriques a subhastar energia entre comercialitzadores i industrials.

També et pot interessar

stats