El preu de la llum: de rècord en rècord, i el triple que fa un any

Aquest divendres farà l'enèsim rècord i superarà per primera vegada els 150 euros per megavat hora, en passar de 141,71 a 152,32 euros per megavat hora

El preu de la llum en el mercat majorista quasi s’ha triplicat en un any
Mathies Muñoz
09 de setembre 2021 - 22:00

El preu de la llum continua de pujada. Va de rècord en rècord i triplica el preu de fa un any. Aquest divendres és batrà l'enèsim màxim i superarà per primera vegada els 150 euroser megavat hora. En només un dia l'electricitat és 10 euros més cara i triplica el preu que es pagava ara fa un any. Mentrestant els consumidors esperen el que puga aprovar el Consell de Ministres per a frenar aquesta escalada.

Aquest dijous el megavat hora es paga a 141,71 euros i aquest divendres arribarà al valor més alt de la història, en sumar 11 euros més i arribar a 152,32. Això ens converteix en el país europeu amb la llum més cara.

Una dona obri la nevera
Una dona obri la nevera / À Punt NTC

El secretari general de Facua Comunitat Valenciana, Pau Bernard, explica que la pujada és exponencial. En un consumidor mitjà aquesta escalada es tradueix en el fet que passa de pagar 18 euros l'agost de l'any passat als 38 d'enguany.

Segons Facua, un bon consell és ajustar els trams i valorar si convé baixar la potència de la vivenda. Els preus continuaran a l'alça fins a la primavera, segons avancen les veus expertes.

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha indicat que ja ha aplicat un conjunt de mesures per atenuar l'impacte en els consumidors, com ara la rebaixa de l'IVA del 21% al 10% i la rebaixa en l'impost de generació d'un 7%. Ara podria afegir-se una retallada en l'impost sobre l'electricitat que recapta a favor de les comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats