El preu de la llum marcarà aquest dijous un altre rècord, amb 141,71 euros per megavat hora

Multiplicarà per més de tres el cost del mateix dia de l'any passat

Aquest dijous el preu de la llum tornarà a marcar un rècord històric
Aquest dijous el preu de la llum tornarà a marcar un rècord històric / EuropaPress

El preu mitjà diari de l'electricitat en el mercat majorista batrà un nou rècord demà en aconseguir els 141,71 euros per megavat hora (MWh), el seu major preu de la història i un 4,4% superior al registrat en el dia de hui (135,65 euros).

D'aquesta manera, el de demà no sols serà el dijous més car des que hi ha registres, sinó que serà el dia més car de tota la història en haver superat el rècord anterior que es va aconseguir el passat 2 de setembre (140,23 €/MWh).

El preu de demà multiplicarà per més de tres el cost del mateix dia de l'any passat, quan es va registrar un preu mitjà diari de 46,08 €/MWh.

La setmana passada el preu de l'electricitat en el mercat majorista va marcar un rècord darrere l'altre entre el dilluns i el dijous, per a després donar una treva el divendres i el cap de setmana.

Ateses les franges horàries, la més barata de demà dijous tindrà lloc entre les 5:00 i les 6:00 hores, quan baixarà a 120,92 euros. Per contra, la més cara es donarà entre les 21:00 i les 22:00 hores, quan el preu es dispararà a 155,62 euros.

Les dues primeres setmanes de setembre ja tenen el rècord de comptar amb els preus més alts mai vistos en el mercat majorista.

Durant el mes d'agost, i en plena onada de calor, el preu va anar marcant un nou rècord darrere l'altre, provocant que el preu mitjà del mes aconseguira els 106 €/MWh, el mes més car de la història, després del de juliol, que ja va marcar un altre rècord, amb un preu de 92,4 euros.

També et pot interessar